İLAÇ ENDÜSTRİSİÖDÜLLERSOSYAL SORUMLULUK

Kanser hastalarının yaşamlarını kolaylaştıracak fikirler ödüllendiriliyor!

Astellas Onkoloji, İlacın Ötesinde Kanser Bakımında Yenilik Geliştirmeyi Destekleyen C3 Ödülü için Başvuruları Kabul Etmeye Başladı. Astellas İlaç, kanser hastalarının ve yakınlarının hastalıkla mücadele ederken karşılaştıkları zorlukları hafifletecek, tedavi dışı fikirleri geliştirmeyi hedefleyen Changing Cancer Care – C3 Ödüllerinin altıncısını düzenliyor. Kanser bakımında günlük zorlukların üstesinden gelmek için çalışan herkese açık olan C3 Ödüllerine başvurular  3 Haziran 2022'ye kadar yapılabilecek. 
Astellas Onkoloji, ilacın ötesinde kanser bakımında yenilik geliştirmeyi destekleyen C3 Ödülü için başvuruları kabul etmeye başladı. Astellas İlaç, kanser hastalarının ve yakınlarının hastalıkla mücadele ederken karşılaştıkları zorlukları hafifletecek, tedavi dışı fikirleri geliştirmeyi hedefleyen Changing Cancer Care – C3 Ödüllerinin altıncısını düzenliyor. Kanser bakımında günlük zorlukların üstesinden gelmek için çalışan herkese açık olan C3 Ödüllerine başvurular  3 Haziran 2022’ye kadar yapılabilecek. 

Astellas İlaç, hastaların ve hasta yakınlarının hayatını kolaylaştırma ve yaşam kalitelerini artırma vizyonundan hareketle düzenlediği global C3 Ödülleriyle, kanser alanında yenilik geliştimeye odaklı en iyi fikirlerin önünü açmayı hedefliyor. Astellas Onkoloji C3 Ödülü bu yıl da kanserden etkilenen bireylerin karşılaştığı günlük zorlukları ele alan fikirleri geliştirmek için toplam 100.000 ABD Doları tutarında ödül ve ek kaynak sağlıyor.

Kanser tedavisinde önce hasta yolculuğunu anlamak gerekiyor

Astellas Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Hasta Odaklılık Global Başkanı Dr. Anthony Yanni, “C3 Ödülü, kanserden etkilenen bireylerin hayatlarını iyileştirmek için ilacın ötesinde yenilikler geliştirmeye odaklanmıştır. Bu ödül aracılığıyla kanser yolculuğu boyunca hastaların ve hasta yakınlarının yaşadığı zorlukları ele alarak hastayı merkezde tutan yenilikleri desteklemeyi amaçlıyoruz. Özellikle bu yıl, ruh sağlığı, hasta yakını desteği ve sağlıkta eşitsizlik gibi günümüzün en öncelikli sorunlarından bazılarını ele alan çözümler teşvik ediliyor” dedi.

2020 C3 Büyük Ödül sahibi, Oncopadi Kurucusu ve CEO’su aynı zamanda 2022 C3 Ödülü Jürisi Dr. Omolola Salako ise, “C3 Ödülünü duyar duymaz, Oncopadi’nin Astellas’ın tam olarak desteklemek istediği türden bir yenilik olduğunu anladım. Aldığımız fonlar ve kaynaklar, ekibimizin Afrika’daki kanser topluluğu için çözümler geliştirmesini; güçlü bir destek sistemi oluşturmak, sağlık sorunlarını çözmek ve hasta deneyimini iyileştirmek için yeni yollar yaratmak amacıyla çalışmasını sağladı. C3 Ödülü kişisel misyonumu belirlememi sağlarken kanser yolculuğu beni onkolog olmaya ve Oncopadi’yi kurmaya motive eden kız kardeşimin bıraktığı mirası pekiştirdi” dedi. 

Toplam 100.000 ABD Doları tutarında bağış ve kaynak sağlanacak

Son başvuru tarihi 3 Haziran 2022 olarak belirlenen yarışmanın kazanan isimleri temmuz ayında duyurulacak. Başvuru dili İngilizce. Büyük Ödülün 100.000 ABD Doları olduğu yarışmada, ayrıca iki İnovasyon Ödülünün kazananları da belirlenecek. Tüm kazananlara, fikirlerini geliştirmelerine ve ilerletmelerine yardımcı olacak araçlara ve kaynaklara erişim ve buna ek olarak küresel bir sağlık hizmeti girişimi ve kurumsal inovasyon hızlandırıcısı olan MATTER’a bir yıllık ücretsiz üyelik hakkı sağlanacak. Büyük ödül sahibi ayrıca strateji, teknoloji ve iş dönüşümüne odaklanan küresel bir danışmanlık firması olan Slalom’dan uygulamalı destek, uzmanlık ve kaynak desteği alabilecek.

Başvurularda aranan kriterler

Astellas İlaç, büyük ödül ve iki inovasyon ödülü sahibini belirlemek için jüri üyeleriyle  birlikte sanal bir sunum etkinliğine katılacak olan üç finalist seçecek. Tüm uygun başvuruların değerlendirilmesi aşamasında kanserden etkilenen insanlar üzerinde olumlu bir etki yaratma potansiyeli, orijinallik/mevcut çözümlerden farklılaşma, fikrin ölçeklenebilirliği ve finansal uygulanabilirliği ile C3 Ödülünün fikri ilerletmeye yardımcı olma etkisi gibi kriterler göz önünde bulundurulacak. Geçmişte kazananlar arasında kanserle yaşayan kişiler, hasta yakınları, sağlık hizmeti sağlayıcıları, hasta derneği temsilcileri, girişimciler yer alıyor.

Yarışma kurallarının tamamı dahil olmak üzere daha fazla bilgi almak ve başvurmak için https://c3prize.agorize.com/tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yaz