BİYOTEKNOLOJİİLAÇ ENDÜSTRİSİKLİNİK ARAŞTIRMALARKLİNİK ÇALIŞMALARNADİR HASTALIKLARÖNE ÇIKAN HABERLER

Türkiye klinik araştırmalarda biyoteknolojik döneme hazır!

2002 yılından bu yana ilaç ve tıbbi cihaz endüstrileri için klinik araştırma alanında entegre çözümler sunan sektör lideri Mene Health Group, tüm hizmetlerini bir araya getirdiği yeni yerleşkesiyle vites büyüttü. Türkiye’nin klinik araştırmalarda bölgesinde merkez üssü olması için 20 yıldır önemli yatırımlara imza atan, oluşturduğu benzersiz değer zinciriyle sektöre liderlik yapan Mene Health Group, 8500 metrekare alan üzerine kurulu Mene BioPark tesisini Gebze’de hizmete açtı.
2002 yılından bu yana ilaç ve tıbbi cihaz endüstrileri için klinik araştırma alanında entegre çözümler sunan sektör lideri Mene Health Group, tüm hizmetlerini bir araya getirdiği yeni yerleşkesiyle vites büyüttü. Türkiye’nin klinik araştırmalarda bölgesinde merkez üssü olması için 20 yıldır önemli yatırımlara imza atan, oluşturduğu benzersiz değer zinciriyle sektöre liderlik yapan Mene Health Group, 8500 metrekare alan üzerine kurulu Mene BioPark tesisini Gebze’de hizmete açtı.

Mene Health Group, tüm hizmetlerini bir araya topladığı Mene BioPark tesisi ile klinik araştırmalarda her geçen gün ağırlığı artan biyoteknolojik ürünlerin hassasiyet gerektiren depolama çözümlerini en yüksek standartlarda sunarken, nadir ve ultra nadir hastalıklara yönelik hassas ürünleri de aynı titizlikle saklamayı hedefliyor. Toplam 210 milyon TL yatırımla, 8 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan Mene BioPark, Mene Health Group klinik araştırma hizmetleri için gerekli olan Ambient (15-25 oC) , 2-8 oC, -20 oC,-80 oC , -196 oC  gibi farklı sıcaklık derecelerinde  depolama ve kritik öneme sahip soğuk zincir çözümlerini tek çatı altında sunuyor. Mene BioPark, klinik araştırmalar için sunulan benzersiz değer zincirinden kaynaklanan kalite güvencesi ve kalite yönetim sistemleri ile hem Türkiye’de hem de çevre ülkelerde önemli bir ihtiyaca cevap veriyor.

40 ülkeye ulaşabilme fırsatı

Klinik araştırma sektöründe A’dan Z’ye hizmet sunan Mene Health Group, Mene BioPark ile artan kapasitesi sayesinde Türkiye  çevresinde 3 saat mesafedeki yaklaşık 40 ülkeye aynı kalite ve standartta hizmet verme potansiyeli ile ülkemizin Ortadoğu, Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde daha büyük bir oyuncu olmasını için çalışacak.

Klinik araştırma sektörünün vizyoner ekibi olarak geleceğe odaklandık

Mene BioPark tesisiyle, Türkiye’nin Avrupa ve Ortadoğu arasında bir köprü olarak da değerlendirilmesini hedeflediklerini söyleyen Mene Health Group CEO’su Şule Mene, sundukları entegre hizmetle Türkiye’nin klinik araştırma alanında rekabet gücünü artırdıklarını ifade etti.

Şule Mene sözlerine şöyle devam etti: “Mene Health Group olarak, klinik çalışmalardaki 20 yıllık birikim ve deneyimimizi bilimin ve insan sağlığının hizmetine en iyi şekilde sunmak için Mene BioPark tesisimizi hayata geçirdik. Klinik araştırmaların başarılı bir sonuca ulaşması için süreçteki en önemli aşamalardan biri ilaçların/moleküllerin doğru koşullarda muhafaza edilmesi ve aynı derecelerde korumayı sağlayan özel sistemlerle teslim edilmesidir. Eğer belli bir derecede depolanması gereken bir molekülü kısa süre dahi bu aralık dışında bir ısıya maruz bırakırsanız, diğer tüm süreçler kusursuz işlemiş olsa bile çalışma başarılı olamıyor. Pek çok önemli klinik araştırma ürünü sadece bu nedenle diğer fazlara geçemeden sonlandırılıyor. Bu da demek oluyor ki “Soğuk Zincir Tedarik Sistemi” çok büyük maliyetlerle yürütülen klinik araştırmaların kaderini belirliyor. Pandemi döneminde Covid19 aşılarının muhafaza edilmesi sürecinde, uzman soğuk hava depolarının önemini ve tüm dünyadaki eksikliğini hep birlikte deneyimledik. İlaç endüstrisinin ve dolayısıyla klinik araştırmaların hızla biyoteknoloji alanına kaymasıyla biyoteknolojik ürünlerin saklama koşulları büyük önem kazandı.

Nadir hastalıklar için de özel depolama kritik

Özellikle küçük kitlelere yönelik olduğu için yetim ilaç diye de tanımlamaman Nadir Hastalıklar alanında da önemli bir adım Mene BioPark. Buradaki hassas teknoloji, donanım ve deneyimle, ihtiyaç duyulduğunda son derece dikkatli saklama koşulları gerektiren bu özel ürünlerin depolamasına yönelik hizmet de verebileceğiz.

Sektörde ilk akredite edilen şirketiz

2002 yılında kurulan Mene Health Group olarak; dünyanın önemli ilaç pazarlarından biri olan Türkiye’nin, Sağlık Bakanlığı tarafından uluslararası standartlarda çalıştığına dair akredite edilen ilk klinik araştırma merkeziyiz. Pek çok alt markamızla sağlık sektörüne ve özellikle yeni moleküllerin araştırma süreçlerine katkı sağlayarak geleceğin insan sağlığına şimdiden yatırım yapan bir ekosistemin parçası olmaktan son derece mutluyuz. Yeni yerleşkemiz Mene BioPark kısa sürede Sağlık Bakanlığı denetimi dahil 48 denetimden başarıyla geçti, bu başarı tüm ekibin ve yılların deneyiminin. Şu anda Türkiye’de, Ortadoğu ve Avrupa’da Mene BioPark’ın entegre hizmetlerine sahip bir tesisin daha olmadığını söyleyebiliriz.”

Yorum yaz