İLAÇ ENDÜSTRİSİÖDÜLLERÖNE ÇIKAN HABERLER

AstraZeneca, Forbes “Kadınlar için En İyi İşverenler” listesinde ilk sırada!

AstraZeneca Türkiye'nin çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık yaklaşımı ile hayata geçirdiği “Yaşayan Kütüphane” isimli insan hakları projesinde, kütüphanenin kitapları insanlardan oluşuyor. Yaşayan Kütüphane'de bulunan kitap başlıkları, sıklıkla kendilerine karşı önyargı ile yaklaşılan, sistematik bir şekilde ayrımcılık ve sosyal dışlanmaya maruz kalan gruplardan seçiliyor. Bu kitap başlıklarını temsil eden kişiler, düzenlenen kurum içi oturumlarda okuyucular (katılımcılar) ile diyalog kurmak için bir araya geliyor.
Forbes’un 50.000 çalışanın katılımı ile yaptığı ankette, AstraZeneca “Kadınlar için En İyi İşverenler” 2022 listesinde ilaç şirketleri arasında ilk sırada yer aldı.

Yaşama değer katan ilaçları keşfetmek amacıyla bilimin sınırlarını zorlarken, toplumun ve çalışanlarının gelişimine verdiği destekle de dikkat çeken AstraZeneca, Forbes “Kadınlar için En İyi İşverenler” 2022 listesinde yer alarak ilaç şirketleri arasında birinci oldu. Sıralama, ABD operasyonlarında en az 1.000 çalışanı olan şirketlerden toplam 50.000 çalışanın katıldığı bağımsız anketten çıkan sonuçlara göre belirlendi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AstraZeneca Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Feyza Aysan, “Cinsiyet eşitliğini destekleyen politikalarımız, kurum içi ve kurum dışı toplumsal cinsiyet eşitliği faaliyetlerindeki başarılı çalışmalarımızla bu listede yer almaktan gurur duyuyoruz. AstraZeneca’da çeşitlilik ve kapsayıcılığın teşvik edildiği ve cinsiyet eşitliğinin desteklendiği bir kurum kültürüne sahibiz. Bu konuda faaliyette olduğumuz tüm coğrafyalarda olduğu gibi Türkiye’de de ortaya koyduğumuz çalışmalarla güçlü bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. Örneğin, Türkiye’de yönetim kurulu üyelerimizin %62,5’inin, orta ve üst düzey yöneticilerimizin yüzde %69,4’ünün kadın olduğunu söyleyebiliriz. Forbes tarafından yapılan bu ankette ilaç şirketleri arasında ilk sırada yer almamız, iş gücünde cinsiyet eşitliğine olan bağlılığımızın teyidi niteliğinde. Kadınlara yönelik özel eğitim ve gelişim programlarımız, kariyer ve kişisel gelişim hedeflerini hızlandırmak için sunduğumuz tüm imkânlardan gurur duyuyoruz. AstraZeneca olarak, iş hayatında cinsiyet eşitliğinin toplumsal hayatta eşitlik ile başladığına inanıyoruz.  Bu inancımız doğrultusunda kapsayıcı bir kültürü ve iş gücünde çeşitliliği daha da teşvik etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Yorum yaz