FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUK

Gilead Türkiye’den Hepatit B farkındalığını artıran web sitesi: hepvar.org!

Türkiye’de HIV farkındalığını artırarak, toplumun doğru bilgilerle aydınlanması ve kişilerin korkularından arınıp daha güçlü ve cesur adımlar atmalarını desteklemek için Gilead Türkiye’nin hayata geçirdiği “Tek Ses Projesi”, Uluslararası İletişim Danışmanlığı Organizasyonu (ICCO) tarafından “En İyi Sağlık Kampanyası” ödülüne layık görüldü. Proje daha önce de Brandverse Awards ve TÜHİD tarafından ödüllendirilmişti. 
Yaşamı tehdit eden hastalıklara en iyi çözümleri geliştirme misyonuyla yenilikçi tedaviler geliştiren bilim şirketi Gilead, Hepatit B konusunda farkındalık yaratmak, toplumsal bilinci artırmak, düzenli tedavi ve sağlık kontrollerinin önemine dikkat çekmek için başlattığı HEP VAR kampanyası kapsamında hepvar.org web sitesini hizmete sundu.

Gilead’ın başta Hepatit B hastaları ve hasta yakınları olmak üzere tüm toplumu bilinçlendirmek üzere hayata geçirdiği hepvar.org web sitesini ziyaret edenler, Hepatit belirtileri, türleri, test ve tedavi süreçleri gibi temel bilgilerin yanı sıra Hepatit B hakkında en çok merak edilen soruların yanıtlandığı hekim videoları, tanı konan hastaların deneyimleri, Hepatit B ile yaşama dair blog yazıları gibi pek çok bilgilendirici içeriğe ulaşabiliyor.

Gilead Pazara Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Toros Şahin; “Türkiye’de ve dünyada milyonlarca insan Hepatit B virüsü ile yaşamasına rağmen pek çoğu virüsü taşıdıklarının farkında değil ve bu nedenle çok sayıda insan enfekte olma riski ile karşı karşıya. HEP VAR kampanyası ile bu riski en aza indirmek için Hepatit B taşıyıcılarına hastalığın önemini hatırlatmayı, Hepatit B tanısı almış bireylere ise düzenli tedavi ve hekim kontrolü ile sağlıklı bir yaşam sürebileceklerine yönelik farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. hepvar.org web sitesi, Hepatit B hakkında tüm merak edilenleri öğrenmek ve doğru bilgiye ulaşmak için güvenilir bir bilgi kaynağı olacak” dedi.

Geçen yıl başlatılan ve büyük ses getiren HEP VAR kampanyasının web sitesi hepvar.org, “Çözüm HEP VAR, Farkındalık HEP VAR” sloganı ile ziyaretçilerine bilgi ve rehberlik sunuyor.

HEP VAR kampanyası ile ilgili daha fazla bilgi için:

https://www.hepvar.org

https://www.instagram.com/hepbhepvar/

https://www.facebook.com/hepbhepvar

https://www.youtube.com/channel/UC15lirrnJkZFPDTVPQD1ojw

Yorum yaz