BİR KONU BİR KONUKÖNE ÇIKAN HABERLERTOPLUM SAĞLIĞI

Medline, Türkiye’nin ilk özel mobil sağlık hizmeti veren firması!

Pandemi sürecinde acil sağlık ya da kişilerin talep ettiği lokasyona götürülen mobil sağlık hizmetleri kısmında, yataklı kurumlardan taburcu sonrası taşıma hizmetlerinde, kişilerin ev, iş yeri ya da yazlık adreslerine doktor, hemşire, hasta bakıcı gibi sağlık personeli desteği sunulmasında, mobil yerinde görüntüleme hizmetleri ve yerinde kan alımı hizmetlerinin organizasyonunda çok önemli artışlar oldu. Bu süreçte ihtiyaca göre hızlı pozisyon alan Medline Acil Sağlık Genel Müdürü Başar Ezer konuğumuz oldu; Medline'ın pandemiye gösterdiği reaksiyon ve hizmet alanlarında gerçekleştirdikleri dönüşümü konuştuk.
Pandemi sürecinde acil sağlık ya da kişilerin talep ettiği lokasyona götürülen mobil sağlık hizmetleri kısmında, yataklı kurumlardan taburcu sonrası taşıma hizmetlerinde, kişilerin ev, iş yeri ya da yazlık adreslerine doktor, hemşire, hasta bakıcı gibi sağlık personeli desteği sunulmasında, mobil yerinde görüntüleme hizmetleri ve yerinde kan alımı hizmetlerinin organizasyonunda çok önemli artışlar oldu. Bu süreçte ihtiyaca göre hızlı pozisyon alan Medline Acil Sağlık Genel Müdürü Başar Ezer konuğumuz oldu; Medline‘ın pandemiye gösterdiği reaksiyon ve hizmet alanlarında gerçekleştirdikleri dönüşümü konuştuk.

Pandemi sürecinde acil sağlık ya da kişilerin talep ettiği lokasyona götürülen mobil sağlık hizmetleri kısmında, yataklı kurumlardan taburcu sonrası taşıma hizmetlerinde, kişilerin ev, iş yeri ya da yazlık adreslerine doktor, hemşire, hasta bakıcı gibi sağlık personeli desteği sunulmasında, mobil yerinde görüntüleme hizmetleri ve yerinde kan alımı hizmetlerinin organizasyonunda çok önemli artışlar oldu. Bu süreçte ihtiyaca göre hızlı pozisyon alan Medline Acil Sağlık Genel Müdürü Başar Ezer konuğumuz oldu; Medline'ın pandemiye gösterdiği reaksiyon ve hizmet alanlarında gerçekleştirdikleri dönüşümü konuştuk.

F. L: Medline’ı tanıyabilir miyiz?
Başar Ezer:
Acil sağlık hizmetine bütünlük anlayışı içinde yaklaşarak, hizmet kalitesi ve donanımı ile marka olan Medline, Türkiye’nin ilk özel mobil sağlık hizmeti veren firmasıdır. Kurulduğu 1995 yılından itibaren hastane öncesi acil sağlık hizmetlerini üstlenen Medline, 2009’un ikinci yarısından itibaren sadece acil sağlık alanında değil, hastane hizmetleri dışında kalan kişinin, evde ya da iş yerinde ihtiyacı olan sağlık hizmetlerinin yerinde sunulduğu “mobil sağlık” ve “acil durum” ihtiyaçlarını da karşılamaya yönelik çeşitli hizmetleri vermek üzere yapısını yenilemiştir. Esas Holding şirketi olan Medline, 365 gün 24 saat Telefon ile Tıbbi Danışmanlık, Doktorlu Kara Ambulansı, Revir ve Sabit Nokta Sağlık Hizmetleri, Evde Sağlık Hizmetleri ve Bireysel Hizmet Paketleri (eve doktor, eve hemşire, evde ya da işyerinde tetkik, checkup, medikal malzeme/tıbbi cihaz tedarik edilmesi), Hava Ambulansı Organizasyonu hizmetlerini vermekte.

Özellikle pandemi sürecinde önemi artan sağlık hizmetleri ile ilgili hangi çalışmaları bugün de sürdürüyorsunuz? Pandemi sürecinde acil sağlık ya da kişilerin talep ettiği lokasyona götürülen mobil sağlık hizmetleri kısmında Medline olarak, yataklı kurumlardan taburcu sonrası taşıma hizmetlerimizde, kişilerin ev, iş yeri ya da yazlık adreslerine doktor, hemşire, hasta bakıcı gibi sağlık personeli desteği sunulmasında, mobil yerinde görüntüleme hizmetleri ve yerinde kan alımı hizmetlerinin organizasyonunda ciddi artışlar olduğunu gözlemledik. Özellikle kişilerin sağlık kuruluşlarına gitmeye çekindiği bugünlerde, Telefonla Tıbbi Danışmanlık hizmetimizin kullanımında gözle görülür bir artış olduğunu söyleyebiliriz. Bildiğiniz üzere mobil uygulamamız ‘Medline Acil” kişinin acil durum ihtiyaçlarında bir butona basıldığında derhal bulunduğu lokasyona acil yardım ambulansı ve acil sağlık ekibimizin yönlendirilmesi üzerine kuruluydu. Tele Tıp yani uzaktan hastalık takibi hizmetimizle birlikte akıllı uygulamamızda yer alan temel hizmetlerinin sayısını artırmaya başlamıştık. Özellikle pandemi sürecinde, sağlıkta dijitalleşmenin ve bu tür uygulamaların daha çok tüketici tarafından kullanılabilir hale gelmesiyle ‘Medline Acil’ akıllı uygulamamızın kişilerin mobil sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, hayat kalitelerini artıracak bütünleşik bir yapıya dönüşmesi için çalışmalarımıza hız verdik. İlk adım olarak mobil uygulamamız üzerinden 7/24 online ya da görüntülü tıbbi danışmanlık hizmetlerini çok kısa süre içinde hayata geçirdik. Ayrıca kişilerin kendi tansiyon, şeker ölçüm cihazlarıyla manuel ölçümlerini girdiği dijital hizmetimizi, yeni cihazların desteği ile otomatik olarak ölçümün gerçekleştiği anda eş zamanlı uygulamamız üzerinden alarm merkezi doktorlarımızın önüne düşeceği ve daha detaylı takip edilerek veri tabanımıza kaydedileceği, kullanıcının dilediği zaman kendi doktorlarına ya da istediği sağlık kuruluşuna gösterebileceği hale getiriyoruz.

Pandemi sürecinde acil sağlık ya da kişilerin talep ettiği lokasyona götürülen mobil sağlık hizmetleri kısmında, yataklı kurumlardan taburcu sonrası taşıma hizmetlerinde, kişilerin ev, iş yeri ya da yazlık adreslerine doktor, hemşire, hasta bakıcı gibi sağlık personeli desteği sunulmasında, mobil yerinde görüntüleme hizmetleri ve yerinde kan alımı hizmetlerinin organizasyonunda çok önemli artışlar oldu. Bu süreçte ihtiyaca göre hızlı pozisyon alan Medline Acil Sağlık Genel Müdürü Başar Ezer konuğumuz oldu; Medline'ın pandemiye gösterdiği reaksiyon ve hizmet alanlarında gerçekleştirdikleri dönüşümü konuştuk.Acil sağlık sektörü ile ilgili beklentileriniz, yorumlarınız nelerdir? Acil sağlık sektörü denildiğinde ilk akla gelenler acil durumda yapılan müdahaleler, ambulans hizmeti gibi sağlık uygulamaları olmakta, aslında bu ve benzeri hizmetler mobil sağlık hizmetlerinin bir parçasını oluşturmaktadır. Pandemi öncesine kadar, mobil sağlık hizmetlerinin Avrupa’daki sağlık hizmetlerinde %27’lik bir tasarruf sağladığı hesaplanmıştır. Sağlık uzmanlarının, hastalarla uzaktan erişimine olanak sağlayan mobil teknoloji, ayrıca kronik rahatsızlıklara sahip hastaların tedavi yollarında da yaklaşık %35’e varan maliyet tasarrufu sağlamıştır.

Pandemi döneminde yaşadık ve gördük ki evlerde kalmak zorunda olsak da birçok hastane öncesi ve sonrası sağlık hizmetlerine mobil olarak, eksiksiz ve zamanında ulaşmak hayati önem taşımaktadır. Teknolojinin hızlı gelişmesiyle birlikte sağlık sektöründe yaşanan dönüşüm, dijital hizmetlerinin önemini de her geçen gün artırıyor. Gelecekte de farklı bakım ve tedavi modellerinin gelişeceği, bunların omurgasını da mobil teknolojilerin oluşturacağını düşünüyoruz. İlerleyen teknolojiler sayesinde yakın gelecekte milyonlarca insana aynı anda sağlık hizmeti sunulabilir hale gelinecek. Akıllı telefonlar ile EKG çekmek, görüntülü doktor görüşmesi, Tele-Tıp uygulamaları, akıllı kan şekeri ölçüm cihazları sayesinde ilaç dozlarını ayarlamak, her türlü sağlık verinizin (tahlil, görüntüleme sonuçları, checkup sonuçları vb…) anlık olarak işlenmesi, arşivlenmesi, hekim tarafından izlenmesi ve istediğiniz yerden istediğiniz zaman ulaşabilme imkanı olacak. Hatta diyetisyene otomatik olarak bilgilerinizi gönderen tartılar ile günlük diyet programınızı SMS ile almak gibi yepyeni uygulamalar hayata geçirilecek.

 

 

 

Yorum yaz