İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIKARİYER

Roche Diagnostik Global CEO’su Matt Sause oldu!

Sağlık hizmetleri sektörünün geleceğine yön vermek üzere stratejik adımlarla güçlenmeye devam eden Roche, Diagnostik Bölümü'ne yönelik globalde yeni bir üst düzey atamayı duyurdu. Bu kapsamda, Roche Grup CEO'su olarak atanan Roche Diagnostik CEO'su Thomas Schinecker'in yerine, Roche Diagnostik Kuzey Amerika Bölge Başkanı görevini yürüten Matt Sause getirildi. 
Sağlık hizmetleri sektörünün geleceğine yön vermek üzere stratejik adımlarla güçlenmeye devam eden Roche, Diagnostik Bölümü’ne yönelik globalde yeni bir üst düzey atamayı duyurdu. Bu kapsamda, Roche Grup CEO’su olarak atanan Roche Diagnostik CEO’su Thomas Schinecker’in yerine, Roche Diagnostik Kuzey Amerika Bölge Başkanı görevini yürüten Matt Sause getirildi.

2022 yılında global yapılanmasında kritik pozisyonlarda yaptığı değişiklikleri duyuran Roche, organizasyonel yapısını güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Roche Diagnostik Bölümü’nün lideri olan ve Mart 2023 itibarıyla geçerli olmak üzere Roche Grup CEO’su olarak atanan Thomas Schinecker’in yerine Roche Diagnostik Kuzey Amerika Bölge Başkanı Matt Sause getirildi.

1 Ocak 2023’ten itibaren Roche Diagnostik Bölümü’nün lideri olarak görevine başlayacak olan Matt Sause, Kurumsal İcra Komitesinin de üyesi olacak.

Roche Diagnostik için mükemmel bir lider

Thomas Schinecker konu ile ilgili: “Matt, Roche’taki 20 yılı aşkın kariyeri boyunca Asya, Latin Amerika, Avrupa ve Kuzey Amerika’da hem Diagnostik hem de İlaç alanında pek çok farklı görevde bulunmuştur. Matt’in bilimsel bilgi birikimi ve liderlik konusundaki deneyimi kendisini Roche Diagnostik için mükemmel bir lider yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Mart 2023 itibarıyla görevini Thomas Schinecker’e devredecek olan şu anki Roche Grup CEO’su Severin Schwan, “Matt’in Roche’ta olağanüstü bir kariyeri var. Bir kez daha Roche Diagnostik’in liderlik görevine şirket içerisinden bir ismi getirdiğimiz için çok memnunum” dedi.

Matt Sause kimdir?

Miami Üniversitesi Mikrobiyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra San Diego Kaliforniya Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamlayan Matt Sause, Roche’taki kariyerine 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Kıdemli Moleküler Çözümler Müdürü olarak başladı. Sause, Japonya, İrlanda, Peru ve Güney Kore gibi farklı ülkelerde Genel Müdürlük ve Global Ürün Liderliği rollerinde bulunduktan sonra 2018 yılında Genentech’e geçerek Akciğer, Baş ve Boyun Kanserleri Tedavi Alanından Sorumlu Lider olarak görev yaptı. Ardından, şu an yürütmekte olduğu Roche Diagnostik Kuzey Amerika Bölge Başkanı ve CEO’su görevine getirildi.

Yorum yaz