İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIKARİYER

Sevil Sipahi, AstraZeneca Pazarlama & Lansman Mükemmellik Müdürü oldu!

AstraZeneca Türkiye Pazarlama Müdürü (Metabolizma) görevini yürüten Sevil Sipahi, Pazarlama & Lansman Mükemmellik Müdürü görevine atandı.
AstraZeneca Türkiye Pazarlama Müdürü (Metabolizma) görevini yürüten Sevil Sipahi, Pazarlama & Lansman Mükemmellik Müdürü görevine atandı.

Sevil Sipahi kimdir?
2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Lisans Eğitimi’ni ve 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Eğitimi’ni tamamlayan Sevil Sipahi, Kaliforniya Üniversitesi’nde Pazarlama ve İletişim Sertifika Programı’na katıldı. Kariyer hayatına 2008 yılında Abdi İbrahim İlaç’ta pazarlama departmanında başlayan Sipahi, burada Satış Temsilcisi, Junior Ürün Müdürü ve ardından Ürün Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2014 yılında GlaxoSmithKline İlaç’a katıldı. Burada sırasıyla Ürün Müdürü, Kıdemli Ürün Müdürü ve Satış Takım Lideri görevlerini üstlendikten sonra Kritik Hastalıklar (HIV/AIDS) İş Birim Lideri olarak Satış ve Pazarlama ekiplerine liderlik yaptı. 2018 yılında AstraZeneca Türkiye’de diyabet alanındaki ürün portföyünden sorumlu Pazarlama Müdürü olarak göreve başlayan Sipahi ardından kalp yetersizliği ve kronik böbrek hastalığı lansmanlarına liderlik edip, görev süresi boyunca yurt dışı projelerinde çeşitli görevler üstlendi. Sipahi bundan sonraki kariyerine AstraZeneca Türkiye Pazarlama ve Lansman Mükemmellik Müdürü ve ayrıca yarı zamanlı olarak Uluslararası Bölge KVRM Proje Lideri olarak devam edecek.

Yorum yaz