İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIKARİYER

Dr. Ali Hakan Akgün, Sanovel Medikal ve Uyum Direktörü oldu!

Türk ilaç sektörünün önemli oyuncularından biri olan Sanovel, yönetim kadrosunu güçlendirmeye ve organizasyonel yapısını genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Ocak itibarıyla Dr. Ali Hakan Akgün, Sanovel Medikal ve Uyum Direktörü pozisyonuna atandı.
Köklü geçmişi, yüksek kalitedeki ürünleri ve nitelikli insan kaynağı ile Türk ilaç sektörünün önemli oyuncularından olan Sanovel, yönetim kadrosunu güçlendirmeye ve organizasyonel yapısını genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda Dr. Ali Hakan Akgün, yapılandırılan Sanovel Medikal & Uyum Departmanı’nda Ocak ayı itibarıyla Medikal & Uyum Direktörü olarak göreve başladı.

İlaç sektöründe uzun yıllara dayanan tecrübesi ile birçok organizasyonda ve farklı terapötik alanlarda medikal alan dışında eş zamanlı olarak uyum, ruhsatlandırma, farmakovijilans, klinik araştırma alanlarında da çeşitli ve yönetsel rollerde görev alan Akgün, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nden mezundur.

1995 yılında Münir Şahin İlaçları’nda medikal müdür olarak kariyerine başlayan Akgün, Bristol Myers Squibb firmasında medikal müdür ve klinik araştırma müdürü pozisyonlarında görev aldıktan sonra, 1999-2005 yılları arasında AstraZeneca İlaç’ta medical advisor olarak CNS, enfeksiyon, gastrointestinal, anestezi terapötik alanlarından sorumlu oldu ve eş zamanlı farmakovijilans müdürü / kalite güvence müdürü olarak görevine devam etti. Wyeth İlaçları’nda enfeksiyon grubundan sorumlu medikal müdür, akabinde Actelion İlaç’ta medikal müdür pozisyonuna ek olarak ruhsatlandırma müdürlüğü görevini üstlendi. Kariyerine 2014-2016 yılları arasında Abdi İbrahim İlaç’ta solunum, tüketici sağlığı, birincil bakım, diş ve dermatoloji alanlarından sorumlu grup medikal müdür olarak devam etti. Sanofi’de medikal işler başkanı olarak çalıştı. Dr. Akgün, son olarak 2018-2023 yılları arasında Exeltis Türkiye Medikal, Uyum & Ruhsatlandırma Direktörü olarak çalışıyordu.

Kariyeri boyunca yerli ve uluslararası birçok firmada çeşitli terapötik alanlarda çalışma fırsatı bulan değerli sektör profesyoneli Akgün, Sanovel bünyesinde medikal ve uyum süreçlerine liderlik ederek şirketin iş stratejileri ile medikal stratejilerinin entegrasyonu, uyum ve etik süreçlerinin güçlendirilmesi ve Sanovel’in medikal alandaki güçlü konumunun sürdürülmesine liderlik edecek.

Yorum yaz