BİLİMBİYOTEKNOLOJİETKİNLİKFARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKANLARSOSYAL SORUMLULUK

Amgen Türkiye, IamGenius ile gençlerin fikirlerini ödüllendirdi

Amgen Türkiye’nin gelecek nesillere daha fazla bilim insanı kazandırmak amacıyla 5 yıldır sürdürdüğü IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması’nda kazananlar belli oldu. “Kanser Hastaları İçin Umut Veren Fikirler” teması ile düzenlenen yarışmada birinci Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Nazlıhan Günel, ikinci yine Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Refika Gökcen, üçüncü ise Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Hatice Şekerkıran oldu.
Amgen Türkiye’nin gelecek nesillere daha fazla bilim insanı kazandırmak amacıyla 5 yıldır sürdürdüğü IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması’nda kazananlar belli oldu. “Kanser Hastaları İçin Umut Veren Fikirler” teması ile düzenlenen yarışmada birinci Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Nazlıhan Günel, ikinci yine Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Refika Gökcen, üçüncü ise Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Hatice Şekerkıran oldu.

Amgen Türkiye’nin, öğrencilerin biyoteknoloji alanında farklı açıdan bakan, yenilikleri arayan fikirlerini ödüllendirdiği IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması bu yıl “Kanser Hastaları İçin Umut Veren Fikirler” teması ile düzenlendi. 5’inci kez gerçekleştirilen yarışmada birinci Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Nazlıhan Günel oldu. Yarışmanın ikincisi yine Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Refika Gökcen, üçüncüsü ise Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Hatice Şekerkıran oldu. Amgen’da staj yapma hakkı birinci olan öğrenciye verilecek. Diğer başarılı öğrenciler ise proje çalışmaları ve eğitim seminerlerine katılım gibi çeşitli fırsatlarla ödüllendirilecek.

Bugüne kadar yaklaşık 1000 öğrenciye ilham kaynağı olan IamGenius’a bu yıl 150’den fazla öğrenci başvurdu. Amgen Türkiye Medikal Ekibi’nin ön eleme sürecinden geçen fikirler, 27 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirilen ödül törenindeki sunumların ardından; VM Medicalpark Mersin Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Erdinç Nayır, Acıbadem Kayseri Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Ersin Özaslan ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Ertürk tarafından değerlendirildi.

“Öğrencilerimizin bilime olan tutkusuna tanık olmak bizi daha da motive ediyor”

Amgen Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman yarışma ile ilgili değerlendirmesinde, “Amgen olarak bilim odaklı olmayı, var olma amacının merkezinde tutan bir kültürde çalışıyoruz. Gençlerimizde bilim tutkusu yaratmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Gelecek nesillere ilham vermeyi ve bilim okuryazarlığını güçlendirmeyi hedeflediğimiz IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması’na bu yıl da 100’ün üzerinde öğrenci başvurdu. Yarışma süresince karşılaştığımız fikirler, geleceğe dair umutlarımızı artırıyor. Öğrencilerimizin bilime olan tutkusuna tanık olmak bizi daha da motive ediyor. Bu yıl 5’inci kez düzenlediğimiz IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması, inanıyorum ki gençlerimizin geleceğe değer katan parlak fikirleriyle nice yıllar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kazanan Fikirler:

Nazlıhan Günel – Yıldız Teknik Üniversitesi
Glioblastoma Multiforme (GBM) Tedavisinde EGFR ve HER2 Mutasyonlarına Yönelik Yeni İlaç Adayı Küçük Moleküllerin In Silico Keşfi ve In Vitro Etkinlik Analizi

Refika Gökcen – Yıldız Teknik Üniversitesi
Akıllı Nanofiberler: Hipoksik Tümörlere Yönelik Manyetik ve pH Duyarlı İlaç Taşıyıcı Sistem

Hatice Şekerkıran – Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Kolorektal kanserde Fusobacterium Nucleatum kaynaklı Fap2 Gal-GalNAc etkileşimini önlemek ve tümör çevresinde immün baskılamayı azaltmak için aptamer temelli nanopartikül bazlı ilaç tasarımı

Daha fazla bilgi için: iamgenius.net/

Yorum yaz