İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIÖDÜLLERÖNE ÇIKAN HABERLER

Novartis Türkiye, hem Avrupa’da hem de Türkiye’de yedinci kez “En iyi İşveren”

Kurumların işyeri ortamında çalışan gelişimi ve refahına odaklanarak oluşturdukları koşulların çalışanlar tarafından değerlendirmelerini sağlayan Top Employers Institute, 2024 yılının En İyi İşverenlerini açıkladı. Novartis Türkiye, Top Employers Institute tarafından, 122 ülkeden birçok şirketin katıldığı ve çalışan koşullarında mükemmelliği hedefleyen çalışmalara yönelik yapılan değerlendirmeler sonucunda 2024'te bir kez daha Avrupa ve Türkiye'nin En İyi İşveren markalarından biri seçildi.
Kurumların işyeri ortamında çalışan gelişimi ve refahına odaklanarak oluşturdukları koşulların çalışanlar tarafından değerlendirmelerini sağlayan Top Employers Institute, 2024 yılının En İyi İşverenlerini açıkladı. Novartis Türkiye, Top Employers Institute tarafından, 122 ülkeden birçok şirketin katıldığı ve çalışan koşullarında mükemmelliği hedefleyen çalışmalara yönelik yapılan değerlendirmeler sonucunda 2024’te bir kez daha Avrupa ve Türkiye’nin En İyi İşveren markalarından biri seçildi.

Novartis Türkiye, 2024 yılına 2 önemli ödülle başlayarak bu yıl yedinci kez Avrupa ve Türkiye’nin En İyi İşveren markalarından biri olarak seçildi. Daha iyi çalışma ortamları için insan kaynakları süreçlerinin ve şirket kültürünün sürekli olarak geliştirilmesine odaklanan sertifika programında kurumların insan kaynakları politikaları ve uygulamaları değerlendiriliyor.

İnsan ve güven odaklı bir yaklaşım benimsediklerini belirten Novartis Türkiye İnsan ve Organizasyon Direktörü Özlem Sökmen, “Novartis Türkiye olarak, çalışanlarımızın ihtiyaç ve gelişimlerine odaklandığımız, mutlu bir çalışma ortamı oluşturmak en önemli önceliklerimizden biri. Şirket kültürü ve çalışan deneyimine verdiğimiz önemle yenilikçi, ihtiyaca yönelik projeler ve inisiyatifler geliştiriyoruz. Değişen ve her gün yeni iyi uygulamaların eklenmesiyle sürekli bir dönüşüm içerisinde olan çalışma hayatına uyum sağlayabilmenin yolu organizasyonel mükemmellikten geçiyor. Bu bilinçle çalışanların sağlıklı bir iş – yaşam dengesi kurmalarına destek olacak esnek çalışma uygulamaları sunuyoruz. Yetenek gelişimi ve eğitimin daha iyi iş değeri sağladığına inanıyor ve bu doğrultuda eğitim programları hayata geçiriyoruz. Tüm süreçlerde çalışanların katkısı son derece önemli, bu sebeple düzenli bir şekilde çalışanlarımızdan geri bildirim alıyor ve görüşlerinden faydalanıyoruz. Tüm bu bileşenler doğrultusunda gösterdiğimiz çabaların takdir edilmesi hem benim, hem ekibim hem de tüm Novartis Türkiye çalışanları için büyük bir gurur kaynağı.” dedi.

Yorum yaz