İLAÇ ENDÜSTRİSİİŞ DÜNYASISAĞLIKTEKNOLOJİ

İlaç Sektörü Çalışanları, COVID-19 Süreci Anketi sonuçları

İlaç sektörü yöneticileri tarafından cevaplanan; sonuçlarının merakla beklendiği Colossus Consultancy tarafından düzenlenen anket sona erdi ve çıktıları paylaşıldı. Altını net çizmekte fayda var, anket sonuçları kaygıyı gösteriyor.

İLAÇ SEKTÖRÜ ANKETİ SONUÇLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

İlaç Sektörü Çalışanları Gözünden COVID-19 Sürecinin Değerlendirilmesi

İlaç sektörü yöneticileri tarafından cevaplanan; sonuçlarının merakla beklendiği Colossus Consultancy tarafından düzenlenen pandemi anketi sona erdi ve çıktıları paylaşıldı. Altını net çizmekte fayda var, anket sonuçları kaygıyı gösteriyor.

Burada, 6 Ağustos tarihli başka bir araştırma haberimizi hatırlamakta fayda var:

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını, pek çok sektörde dengeleri değiştirirken kamuyla daima yakın temasta olan ve salgınla mücadelede en ön safta yer alan sağlık sektörünün dinamikleri de yeniden şekillenmeye başladı. Econix Araştırma, salgının sağlık sektörüne etkilerini mercek altına almak için kamu kurumu, ilaç, sağlık hizmeti, tıbbi malzeme ve cihaz firması, akademik kurum, sivil toplum örgütü ve danışmanlık, klinik araştırma vb. hizmetler veren şirketlerden yöneticilerin katılımıyla ‘Covid-19 Salgını Sağlık Sektörü Etki Anketi’ başlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Araştırmada en dikkat çekici iki nokta, sektörün salgın tedbirlerine bağlılığı ile sektörün küçüleceğine dair beklentiler oldu. Anketi değerlendirmenize ışık tutacak bilgiler bunlar.

Sağlık sektörünün %46’sı yıl sonuna kadar kongre istemiyor

Sağlık sektöründen yöneticilerin katıldığı anketin sonuçlarına göre, katılımcıların %46’sı 2020 yılı sonuna kadar geniş katılımlı, yüz yüze klinik ve bilimsel kongrelerin kesinlikle yapılmaması gerektiğini belirtti. %65’lik bir kesim ise 2020 yılı içinde gerçekleşebilecek olası toplantıların çevrimiçi yapılmasından yana olduklarını ifade etti. Yine anketi değerlendirirken sağlık sektörünün bu datasını da atlamayın.

Sektörün %75’i yüz yüze toplantı yapmıyor 

Covid-19 Salgını Sağlık Sektörü Etki Anketi, salgın sürecinde sağlık sektörünün %48’inin kısmen, %47’sinin ise tamamen evden çalışmaya geçtiğini ortaya koydu. Evden çalışmaya geçenlerin %52’si 3 ay sonra, %30’u ise 6 ay sonra ofisten çalışmaya devam edeceğini söyledi. Tedbirli yaklaşımlar, toplantı tercihlerine de yansıdı. %75’lik bir kesim kurum içinde veya dışında yüz yüze toplantı yapmadıklarını belirtirken %68’lik bir kesim de kurumlarının 2020 yılı içinde geniş kapsamlı herhangi bir toplantı yapmayı planlamadığını söyledi. Yapılan anketi bu araştırmayla birlikte değerlendirmek sonuçların yorumlanması açısından değerli olacaktır.