İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIKARİYER

Sanovel İlaç’ta yeni CEO, yeni dönem!

Türk ilaç sektörünün öncü şirketlerinden olan ve 1983 yılından itibaren Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde faaaliyetlerini başarıyla yürüten; farklı tedavi alanlarında lider markalarıyla hastaların hayatında fark yaratan Sanovel’de Sn. Hülya Yalın’ın 1 Ağustos tarihi itibarıyla CEO olarak atamasıyla birlikte yeni bir dönem başlıyor.
Türk ilaç sektörünün öncü şirketlerinden olan ve 1983 yılından itibaren Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde faaaliyetlerini başarıyla yürüten; farklı tedavi alanlarında lider markalarıyla hastaların hayatında fark yaratan Sanovel’de Hülya Yalın’ın 1 Ağustos tarihi itibarıyla CEO olarak atamasıyla birlikte yeni bir dönem başlıyor.

İlaç endüstrisinde başarılarıyla etkili izler bırakan liderlerden Hülya Yalın, İsveç Vaxjö Üniversitesi Biyokimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Kariyerine 1995 yılında Eczacıbaşı İlaç’ta adım atan Yalın, 1999-2005 yılları arasında AstraZeneca Türkiye’de görev aldı; 2005 yılında katıldığı Abdi İbrahim İlaç’ta takip eden 10 yıl süresince solunum, gastroenteroloji, enfeksiyon, hepatoloji, algoloji, üroloji gibi farklı gruplarda yönetim ve liderlik sorumlulukları üstlendi.

2015 ve 2018 tarihleri arasında Sanofi Türkiye Uzman ve Birinci Basamak Tedavi İş Birimi Direktörü olarak; kardiyovasküler, MSS, üroloji, viroloji, tromboz ve kas iskelet sistemi gruplarında görev alan Hülya Yalın, Sanofi Türkiye Portföy Yönetimi ve Stratejik Ortaklıklar Departmanı liderliğini de yürüttü. Hülya Yalın, son olarak Haziran 2018’den günümüze Exeltis Türkiye Genel Müdürü & Insud Pharma Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışıyordu.

Şirket, Hülya Yalın ile başlayan yeni dönemi şu sözlerle duyurdu: “Dün olduğu gibi bundan sonra da Sanovel marka ruhunun bir gereği olarak, kendimizi hep daha büyük hedeflere adarken, Sayın Hülya Yalın’ın güçlü sektör hakimiyeti, işe olan tutkusu ve vizyoner bakış açısı ile Sanovel’e yeni ufuklar açacağına derinden inanıyor, bir kadın lider ile ilerlemenin haklı mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Sanovel İlaç, Hülya Yalın’ın katılması ile gücüne güç katmaya ve Türk İlaç sektörünün ve ülke ekonomisinin sürdürülebilir oluşumuna var gücüyle katkı sağlamaya devam edecektir.”

Yorum yaz