İLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLER

SON DAKİKA! Novartis Türkiye basın açıklaması!

Novartis Türkiye, az önce bir basın açıklaması yaptı! Açıklama aynen şu şekilde: Novartis Türkiye olarak ülkemizde 60 yılı aşkın süredir 1000'i aşkın çalışanımız ve Kurtköy fabrikamız ile hastaların yaşamına değer katma misyonumuzla çalışmakta; yenilikçi ürün ve tedavilerin geliştirilmesi, üretimi ve hastalara erişimi için faaliyetlerimizi aralıksız olarak sürdürmekteyiz.   Çeşitli ürünlerimiz ile ilgili ilaç depolarına ilettiğimiz bir bilgilendirme mektubunun kamu oyuna yansıması, paydaşlarımızın doğal bilgi taleplerine yol açmıştır. Bu taleplere karşılık vermek adına yapmış olduğumuz ve doğrudan muhataplarına iletilen bilgilendirmeler, basında çeşitli haberlere konu olmuştur. Söz konusu haberlerin bir kısmında ülke operasyonumuz ve faaliyetlerimiz ile ilgili spekülatif yorumların yer almasından ötürü şirketimiz tarafından bu açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.  
Novartis Türkiye, az önce bir basın açıklaması yaptı! Açıklama aynen şu şekilde:

Novartis Türkiye olarak ülkemizde 60 yılı aşkın süredir 1000’i aşkın çalışanımız ve Kurtköy fabrikamız ile hastaların yaşamına değer katma misyonumuzla çalışmakta; yenilikçi ürün ve tedavilerin geliştirilmesi, üretimi ve hastalara erişimi için faaliyetlerimizi aralıksız olarak sürdürmekteyiz.

Çeşitli ürünlerimiz ile ilgili ilaç depolarına ilettiğimiz bir bilgilendirme mektubunun kamu oyuna yansıması, paydaşlarımızın doğal bilgi taleplerine yol açmıştır. Bu taleplere karşılık vermek adına yapmış olduğumuz ve doğrudan muhataplarına iletilen bilgilendirmeler, basında çeşitli haberlere konu olmuştur. Söz konusu haberlerin bir kısmında ülke operasyonumuz ve faaliyetlerimiz ile ilgili spekülatif yorumların yer almasından ötürü şirketimiz tarafından bu açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

Novartis’in ülkemizden çekildiğine yönelik bilgi ve yorumların tamamı asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır. 

Novartis olarak hasta ve hasta yakınlarının mağduriyet yaşamaması birincil önceliğimizdir. Bu doğrultuda, 1955’ten beri faaliyet gösterdiğimiz ülkemizde sağlık hizmetlerini iyileştirmeye, hastaların yaşamlarında fark yaratmaya ve paydaşlarımızla birlikte ülkemizin büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmaya devam edeceğimizi kamu oyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Yorumlar (1)

  1. […] benimsediklerini belirten Novartis Türkiye İnsan ve Organizasyon Direktörü Özlem Sökmen, “Novartis Türkiye olarak, çalışanlarımızın ihtiyaç ve gelişimlerine odaklandığımız, mutlu bir çalışma […]

Yorum yaz