ENDÜSTRİİLAÇ ENDÜSTRİSİTEKNOLOJİ

Merck Yönetim Kurulu’nda yeni atamaların olduğu açıklandı

Merck Yönetim Kurulu'nda yeni atamaların olduğu açıklandı

Alman Bilim ve Teknoloji Şirketi Merck’in Yönetim Kurulu’nda Yeni Atamalar

Sağlık hizmetleri, yaşam bilimleri ve performans materyalleri alanlarında lider bilim ve teknoloji şirketlerinden biri olan Merck, Nisan 2021 tarihinden sonra geçerli olacak yeni Yönetim Kurulu’nu açıkladı.

Merck Yönetim Kurulu’nda beş yılı Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak toplam dokuz yıldır görevine devam eden Stefan Oschmann, Nisan 2021 sonu itibariyle başkanlığı Belén Garijo’ya devredecek. 1 Mayıs 2021 tarihinden itibaren yeni görevine başlayacak olan Belén Garijo, hali hazırda Merck’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve CEO Vekilliği ile aynı zamanda Sağlık Hizmetleri Bölümü’nün CEO’luğu görevlerini yürütüyor.

Merck KG Ortaklar Kurulu Başkanı Johannes Baillou, Stefan Oschmann’a teşekkürlerini sunduğunu belirterek şunları söyledi; “Merck’in son derece güçlü portföyü, olağanüstü şirket değeri ve parlak geleceği Stefan Oschmann’la yakından bağlantılıdır. Oschmann, şirketin küresel çapta, lider bir bilim ve teknoloji şirketine dönüşümüne önemli ölçüde yön verdi. Kendisi özellikle şirketin dijital inovasyonlara ve iş modellerine yönelişinde aktif şekilde rol oynadı. Merck, uzun vadede bundan yarar sağlayacaktır.” Belén Garijo’nun Merck Yönetim Kurulu Başkanlığını uluslararası alanda son derece deneyimli ve kabul görmüş bir yönetici olarak devralacağını belirten Baillou sözlerine şöyle devam etti; “Şirketimizi son derece yakından tanıyan Belén Garijo, Sağlık Hizmetleri sektörümüzü dönüştürme konusunda harika bir iş başardı. Belén Garijo ve Stefan Oschmann yıllardır yakın ve güvene dayalı bir işbirliği içinde çalışmaktadır. Böylece, kurumsal yönetimde kusursuz bir geçiş ve süreklilik sağlanacaktır.”

Almirall’in CEO’su da yönetime katılacak

2017’den bu yana Barselona merkezli halka açık farmasötik şirketi Almirall’in CEO’luğunu yürüten Peter Guenter, 1 Ocak 2021’den itibaren Merck Yönetim Kuruluna katılacak. Sağlık Hizmetleri Bölümü Yönetim Kurulu Başkanı (CEO) olarak sorumluluk alacak olan Guenter, şirketim merkezinin bulunduğu Darmstadt şehrinde bulunacaktır. E. Merck KG Ortaklar Kurulu Başkanı Johannes Baillou konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Peter Guenter uluslararası farmasötik endüstrisinde yılların deneyimine ve engin bilgisine sahiptir. Guenter küresel ekibimizle birlikte Sağlık Hizmetleri Bölümü’müzde başarılı bir gelecek sağlamak için çalışacak” dedi.

DuPont Nutrition & Biosciences’tan Merck’e Transfer

Şu anda DuPont Nutrition & Biosciences’ın Başkanı olan Matthias Heinzel de 1 Nisan 2021 itibariyle Merck Yönetim Kurulu’na katılacaktır. Heinzel, Yaşam Bilimleri Bölümü Yönetim Kurulu Başkanı (CEO) olarak sorumluluk alacak ve Massachusetts, Burlington’da ve Darmstadt şehrinde bulunacak. DuPont Yönetim Kurulu Üyesi olan Heinzel, 2003’ten bu yana ABD ve Almanya’da DuPont’un çeşitli küresel yönetim pozisyonlarında görev aldı.

Merck KG Ortaklar Kurulu Başkanı Johannes Baillou konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Covid-19 salgını, Yaşam Bilimleri iş kolumuzun bir sorun çözücü olarak taşıdığı potansiyeli bir kez daha ortaya koydu. Uluslararası ölçekte deneyimli bir yönetici olan Matthias Heinzel’in son derece inovasyon odaklı bir ortamda bu önemli pozisyonu devralarak aramıza katılmasından memnuniyet duyuyoruz. Heinzel, küresel Yaşam Bilimleri ekibimizle birlikte başarılı faaliyetlerimize güç katacaktır.” dedi.

Merck Yönetim Kurulu'nda yeni atamaların olduğu açıklandı
Merck Yönetim Kurulu’nda yeni atamaların olduğu açıklandı

Merck Yönetim Kurulu’nun yapısı Mayıs 2021 tarihinden itibaren şu şekilde olacak:

Belén Garijo, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO
Grubun İletişim / Kurumsal İlişkiler / Çevre, Sağlık, Güvenlik, Kalite / İnsan Kaynakları / İç Denetim / Hukuk ve Uyum / Strateji ve Dönüşüm birimlerinde Yönetim Kurulu sorumluluğu
Kai Beckman, Yönetim Kurulu Üyesi
Performans Materyalleri CEO’su ve Grubun Kurum İçi Danışmanlık / Patentler ve Bilimsel Bilgiler / Saha Operasyonları birimlerinde Yönetim Kurulu sorumluluğu
Peter Guenter, Yönetim Kurulu Üyesi
Sağlık Hizmetleri CEO’su
Matthias Heinzel, Yönetim Kurulu Üyesi
Yaşam Bilimleri CEO’su
Marcus Kuhnert, Yönetim Kurulu Üyesi
CFO ve Grubun Bilgi Teknolojileri / Satın Alma / Merck İş Hizmetleri birimlerinde Yönetim Kurulu sorumluluğu