İLAÇ ENDÜSTRİSİSAĞLIKSOSYAL SORUMLULUKSTK

BMS Global Hasta Haftası etkinlikleriyle değer yarattı

Bristol Myers Squibb Türkiye çalışanları BMS Global Hasta Haftası’nı bu yıl da değer yaratan birçok anlamlı etkinlikle geride bıraktı

BMS Türkiye çalışanları, bu yıl 28 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında 6’ncısı gerçekleşen BSM Global Hasta Haftası’nı da birçok keyifli ve anlamlı etkinlikle geride bıraktı. Hafta kapsamında Kanser Savaşçıları Derneği ile düzenlenen söyleşi, kurum içi birlikteliği öne çıkartan mandala çalıştayı yapıldı. Bağış kampanyasına destek için yapılan spor aktivitesiyle kanser hastalarının mücadelesine ortak olundu. 

Bristol Myers Squibb, immüno-onkolojik tedavilerin ülkemize kazandırılmasında öncü rol üstlenen, hastaların yaşamlarını bilim aracılığıyla dönüştürmeyi hedefleyen dünyanın lider biyofarma şirketlerinden… Her yıl eylül ayının üçüncü haftasında düzenlendiği “BMS Global Hasta Haftası’ aktivitelerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Çalışanlarının kanser hastalarının yanında olduğunu hissetmeleri adına bu etkinliğe çok önem veriliyor. Bu yıl pandemi nedeniyle 28 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında dijital ortamda gerçekleştirilen 6. BMS Global Haftası tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de eğlenceli, hem hastalar hem de çalışanlar için anlam taşıyan bir dizi etkinlikle tamamlandı.

BMS Global Hasta Haftası’nın kurum için büyük anlam taşıdığını ifade eden BMS Türkiye Genel Müdürü Ece Kaşıkcı; “BMS Global Hasta Haftası’nı hastalar için nasıl fark yaratabileceğimize odaklanan bir dizi etkinlikle, dolu dolu geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şirket olarak inanıyoruz ki, hastaların yüzlerindeki tek bir gülümseme bile verdikleri mücadele için çok kıymetli. BMS olarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önceliğimiz; hastalıklarla mücadele içinde olan insanların yaşamlarına güç katmak, hayatlarına olumlu yönde dokunabilmek, umut olmak, ışık olmak… Çıktığımız bu zorlu yolculukta hayallere bir adım daha yaklaşmaya vesile olmak, yaşamlara umut olmak için bugüne kadar tutkuyla çalıştık ve hep çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BMS Global Hasta Haftası etkinlikleriyle değer yarattı

4 günde 25 bin dakika hareket ederek Kanserle Dans Derneği’ne BMS Türkiye tarafından bağış yapılmasını sağladı

BMS Türkiye, BMS’in tüm dünyada yürüttüğü 1 milyon dakika hareket 1 milyon dolar bağış kampanyasına Türkiye’de “Hastalar İçin Hareket Ediyoruz” etkinliğiyle destek verdi. Hem dünyada hem de Türkiye’de hastaların hayatlarına dokunmak, umut olmak için el ele veren BMS Türkiye ekibi ve aileleri 4 gün boyunca 25 bin dakika hareket ederek Kanserle Dans Derneği’ne BMS Türkiye tarafından bağış yapılmasını sağladı.

Kanser Savaşçıları Derneği Başkanı Aslı Ortakmaç ile söyleşi gerçekleştirildi. 

Global Hasta Haftası’nın açılışında BMS Türkiye Genel Müdürü Ece Kaşıkcı’nın ev sahipliğinde, Kanser Savaşçıları Derneği Başkanı Aslı Ortakmaç’ın katılımıyla BMS Türkiye çalışanlarına yönelik özel bir söyleşi düzenlendi. Aslı Ortakmaç, Kanser Savaşçıları Derneği’nin de bir parçası olduğu Kanser ve Hasta Hakları Platformu’nun pandemi dönemde büyük bir farkındalık yaratarak onkoloji hastalarının bu süreçteki tedavilerinin aksamaması için hayata geçirdiği Onko-Van projesini anlattı. Kaşıkcı da COVID-19 sürecini değerlendirerek BMS’in dünyada ve Türkiye’deki bağış ve faaliyetlerini paylaştı. 

BSM Global Hasta Haftası’nı da birçok keyifli ve anlamlı etkinlikle geride bıraktı

Kanser hastalarına “birlikte güçlüyüz” dendi

BMS Türkiye çalışanları her yıl Global Hasta Haftası kapsamında düzenlenen hastane ziyaretlerini bu yıl pandemi nedeniyle gerçekleştiremediler. Yine de aileleriyle birlikte etkinliklere katılarak farkındalığa dikkat çektiler. Şirket çalışanları ve aileleri hastaların yanında olmak ve toplumda farkındalığa ışık tutmak için hep birlikte hareket ettiler. “Hastalar İçin Birlikteyiz” sloganını boyayarak kanser hastalarına birlikte güçlüyüz mesajını gönderdi.