İLAÇ ENDÜSTRİSİSAĞLIK

Ömer Buğra Bahadır, Novo Nordisk Türkiye Klinik, Medikal, Ruhsatlandırma ve Kalite Direktörü oldu.

Novo Nordisk Türkiye Klinik, Medikal, Ruhsat ve Kalite Direktörü Dr. Ömer Buğra Bahadır ise Novo Nordisk’in Ar-Ge çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Hayat kurtaran ve bu yıl 100’üncü yaşını kutlayan molekül insülinin mirası üzerine kurulmuş bir şirket olarak, giderek artan ve artık toplumumuzu büyük ölçüde tehdit eden obeziteyle de kararlılıkla mücadele ediyoruz. Yürüttüğümüz klinik çalışmalarımızın büyük çoğunluğu obeziteyi tedavi etmeye yönelik. Novo Nordisk olarak, her yıl iki yeni molekül geliştirebilecek kapasitemizle, portfolyo bakımından da çok güçlü ilaç şirketlerinden birisiyiz. Halihazırda faz 1-4 arasında 17 molekülümüz var. Bu portfolyonun büyük bir bölümü ise obezite tedavisine odaklı. Hedefimiz her geçen yıl daha fazla sayıda insanın hayatına dokunarak iyileştirebilmek.” 

Novo Nordisk Türkiye Klinik, Medikal, Ruhsatlandırma ve Kalite Direktörlüğü görevine Medikal ve Bilimsel Operasyonlar Müdürü Dr. Ömer Buğra Bahadır getirildi.

Ömer Buğra Bahadır, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra AstraZeneca’da medikal müdür olarak kariyerine başladı. Ardından Bausch+Lomb’da Türkiye ve Ortadoğu’dan sorumlu medikal müdür olarak görev yaptı. 2016 yılında Novo Nordisk’e katılarak Türkiye Klinik Araştırmalar Birimi’nde proje yönetimlerinde, ardından AAMEO Bölgesi GLP-1 & obezite müdürü olarak görev aldı. Bir süre Danimarka’da Global Ruhsatlandırma Departmanı’nda ruhsat süreçlerinden sorumlu oldu. Son 2 yıldır Novo Nordisk Medikal ve Bilimsel Operasyonlar Müdürü olarak çalışıyordu.