ENDÜSTRİİŞ DÜNYASI

Tamer Güneş, 3M’de yeni global bölgesel pozisyona atandı

Tamer Güneş, 3M'de yeni global bölgesel pozisyona atandı

3M Çin, Hong Kong ve Taiwan Bölgesi Tedarik Zinciri ve Lojistik Operasyonları Müdürü Tamer Güneş oldu

3M’in dünya çapındaki en önemli operasyon merkezlerinden biri olan Çin, Hong Kong ve Taiwan Bölgesi bundan böyle bir Türk’ün imzasını taşıyacak. 3M’de 9 yılı geride bırakan Tamer Güneş 3M Çin, Hong Kong ve Taiwan Bölgesi Tedarik Zinciri ve Lojistik Operasyonları Müdürlüğü görevine atandı.

Güneş, 3M ailesine 2011 yılında Türkiye üretim müdürü olarak katıldı. Sırasıyla Türkiye üretim ve tedarik zinciri müdürü, devamında İsviçre merkezli olarak CEEMEA tedarik zinciri müdürü görevlerinde bulundu. Son olarak EMEA Tüketici Ürünleri Grubu üretim ve tedarik zinciri müdürü olarak artan sorumluluklarıyla çeşitli liderlik rollerinde görev aldı.

3M’e katılmadan önce 9 yıl boyunca Unilever Türkiye’de planlama ve üretim alanlarında çeşitli görevlerde çalıştı. Güneş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu.

Tamer Güneş, yeni görevinde Çin, Hong Kong ve Taiwan Bölgesi’ndeki tedarik zinciri ve lojistik operasyonlarından sorumlu olacak. Şangay’da yürüteceği görevine 1 Aralık 2020 itibarıyla başlayacak.