İLAÇ ENDÜSTRİSİÖDÜLLERSAĞLIKSOSYAL MEDYA

AbbVie, Social Media Awards Turkey 2020 ‘Gümüş Ödül’ü aldı

AbbVie, Social Media Awards Turkey 2020 ‘Gümüş Ödül’ü aldı

GÜMÜŞ ÖDÜL ABBVIE’YE

Türkiye’nin en prestijli sosyal medya ödülü Social Media Awards Turkey’in, Marketing Türkiye ve BoomSonar iş birliğiyle bu yıl dördüncüsü hayata geçirildi. Social Media Awards Turkey 2020’de AbbVie, sosyal medya performansı en iyi markalardan biri olarak Gümüş Ödül’ün sahibi oldu. Abbvie, şirketin misyonu da olan #yaşamlardaizbırak etiketiyle hedef kitlesine seslendi. AbbVie’nin bugün Facebook’ta 59 bin, Instagram’da 5 bin Twitter’da ise 3 bin takipçisi bulunuyor.

AbbVie, Social Media Awards Turkey 2020 ‘Gümüş Ödül’ü aldı
AbbVie, Social Media Awards Turkey 2020 ‘Gümüş Ödül’ü aldı

“Dijital mecraları, bütünleşik iletişimin önemli bir parçası olarak görüyoruz”

AbbVie Türkiye Kurumsal İletişim ve Hasta İlişkileri Direktörü Figen Şamdancı; insan yaşamının ve günlük hayatın büyük bir kısmında var olan dijital platformların varlığının, iletişim şeklinde köklü bir değişime neden olduğunu vurguladı. Figen Şamdancı şunları söyledi: “Ülkemizde nüfusun %64’ü yani yaklaşık 54 milyon kişi aktif olarak sosyal medyayı kullanıyor. Tahmini olarak bu platformlarda günde ortalama 2 saatten fazla vakit geçiriyorlar.1 Bu nedenle dijital iletişim birçok sektörün olduğu gibi sağlık sektörünün de öncelik verdiği alanlardan biri. Biz AbbVie olarak hasta odaklı bakış açımızla toplumda fark yaratacak ve hastalara çözüm üretecek projeler gerçekleştiriyoruz ve dijital mecraları bütünleşik iletişimin önemli bir parçası olarak görüyoruz. SocialBrands Veri Analitiği Ödülleri kategorisinde ilaç sektöründe bu anlamlı ödüle 2. kez layık görülmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Figen Şamdancı, AbbVie Türkiye’de çoklu kanal yönetimi ve sosyal medyanın iş hedefleri doğrultusunda etkin kullanımının işlerinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirti. Şamdancı, “Gerek şirket içi iletişimde gerekse dış paydaşlarımıza yönelik iletişimde, direkt, zaman tasarruflu ve etkili iletişimi destekleyen dijital mecraları aktif olarak kullanıyoruz. Bununla birlikte topluma yönelik bazı hastalıklar hakkında web sayfaları ve mobil uygulamaları hazırlıyoruz. 2017 yılında AbbVie Türkiye olarak Facebook, Instagram, Twitter ve YouTube olmak üzere kurumsal sosyal medya kanallarımızı açtık. Sosyal medya platformlarımızı kendimizi anlatmak, kültürümüzü yaşatmak, hastalıklar hakkında bilgilendirmek için yeni mezunlara, hekimlere, hasta ve hasta yakınlarına, çalışanlarımıza yönelik olarak kullanıyoruz. 2018 yılında AbbVie Türkiye olarak dijitalde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile AVA Dijital Awards tarafından da Platin Ödül’e layık görüldük.” diye konuştu.

1 https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-53259275 (Erişim tarihi: 27.10.2020)