FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİSTK

Adım Adım Umuda belgeseli gösterime girdi!

Adım Adım Umuda belgeseli gösterime girdi!

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı Fikirler

PFIZER ONKOLOJİ’NİN KOŞULSUZ KATKILARI İLE…

Pfizer Onkoloji’nin koşulsuz katkılarıyla Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından hayata geçen “Adım Adım Umuda” belgeseli gösterime girdi. “Hayat için bilimin izinde” sloganı ile hayata geçen belgeselde meme, prostat ve akciğer kanseri teşhisi alan üç farklı hastanın iç dünyaları, duyguları, tanıklıkları, adanmışlıklarıyla adım adım umuda olan yolculukları birebir hasta ve hekimlerin ağzından anlatılıyor.

Bu projeyle, kanserle mücadele eden yüzlerce hastaya kanser yolculuklarında yalnız olmadıkları, onkolojik tedavilerin zaman içerisindeki gelişimi sayesinde umutlarını kaybetmemeleri gerektiği vurgulanıyor. Belgesel, adimadimumuda.org adresi ve Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Youtube hesabı üzerinden izlenebiliyor.

Adım Adım Umuda belgeseli gösterime girdi!
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. N. Serdar Turhal

Kanser alanında hedefe yönelik tedaviler devrim niteliğinde bir fark yarattı diye belirten Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. N. Serdar Turhal “Tanı konabilmek için yöntemlerde birtakım değişiklikler oldu; moleküler genetik tetkikler ortaya çıktı, hastaya tanının konulması için likit biyopsi yöntemi keşfedildi. Bu yöntemle de “iğneyle” parça almak yerine, hastanın kanını alıp 1 milyon hücrenin içinden bir tane bile tümör hücresini seçebilen cihazlarda analiz yapabilme imkânı geliştirildi. Özellikle ameliyat olmuş, tümörü şifahen çıkartılmış, sonrasında koruyucu tedavi almış hastalarımıza her zaman için söylediğimiz mümkün mertebe tabiri caizse bu hastalıkla yatıp kalkmamaları, devamlı onun üzerinde düşünmek yerine normal hayatlarına dönmeleri ve başka sorunlarla, başka dertlerle meşgul olmaları. Çünkü devamlı bu hastalığı kafalarında kurgulayan hastalarda hastalığın seyrine olumsuz bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Türk Tıbbi Onkoloji Derneği olarak da toplantılar ve sosyal medya duyuruları ile toplumumuzu bilgilendirmek, bilinçlendirmek adına aktif çalışmalar içerisindeyizdiye belirtti.

Adım Adım Umuda belgeseli gösterime girdi!
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Bir Önceki Dönem Başkanı Prof. Dr. Mahmut Gümüş

Kanser kronik bir hastalık

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Bir Önceki Dönem Başkanı Prof. Dr. Mahmut Gümüş şunları söyledi: “İnsan ümit ve hayal ettiği sürece yaşar. Bunu ben çok önemsiyorum. Bu konularda hastalara destek olmak, onlara yol gösterici olmak bir takım çözüm önerileri sunmak, ümitlerini ayakta tutmak, canlı tutmak çok önemli. Bir hastamıza bir tedavi verirken bununla ilgili ne tür sorunlar yaşıyor, gece rahat uyuyor mu, herhangi bir ağrısı oluyor mu, mutlu mu, huzursuzluğu var mı bunlar belki hastalığıyla direkt ilgisi olmayan konular ama bu konuların da özellikle gündeme getirilip bunlara çözüm bulunması da çok önemli.” Her gelişme bir devrim, kanser kronik bir hastalıktır diyen Prof. Dr. Gümüş: “Kanserin de diğer kronik hastalıklarımız gibi olmasını arzu ediyoruz. Yıkıcı, korkutucu bir hastalık olmaktan ziyade, birlikte yaşanan, yapılan tedavilerle baş edilebilen bir hastalık haline getirmek istiyoruz. Ankara, İstanbul, İzmir’de bir elin parmakları kadar onkologla bu işe başlamıştık diye hatırlatan Prof. Dr. Gümüş: “O nedenle ciddi yoğunluklar içerisinde hastalara hizmet vermeye çalıştık. Şimdiyse onkoloji alanında daha güçlü ve kalabalık bir şekilde, hayat için bilimin izinde adım adım umuda yürümeye devam ediyoruz.”

En yeni tedavilerin en hızlı şekilde hastalara ulaşması için çalışıyoruz

Adım Adım Umuda belgeseli gösterime girdi!
Pfizer Onkoloji İş Birimi Lideri Mehmet Yetiş:

Pfizer Onkoloji İş Birimi Lideri Mehmet Yetiş: “Pfizer olarak her zaman hastaları odağa alan bir yaklaşımımız var. Biz onkoloji iş biriminde de bu yaklaşıma sahip çıkmış durumdayız. Hastaların hastalıkları ile tanıştıkları ilk andan başlayarak tüm mücadelelerinde yanlarında olmayı ve tedavi süreçlerini iyileştirecek çözümler sunmayı misyonumuz olarak görüyoruz. Kanserle mücadele eden herkesle el ele çıktığımız bu yolda hasta ihtiyaçlarını tespit ederek çözümler üretiyoruz. Farkındalığı artırmak amacıyla yürütülen ve hastaların zamanında doğru tanıyı almalarını sağlayan bir proje olan ‘Adım Adım Umuda’ onkoloji belgeseline koşulsuz katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nin değerli hekimleri ve kanserle mücadelelerine en doğru şekilde devam eden üç değerli hastamızın hikayesi yüzlerce kanser hastasına, yakınlarına ve onların kendi hikayelerinde umut olacağına inanıyoruz.”

Yorum yaz