FARKINDALIKHAYVAN SAĞLIĞIİLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUK

Aman patiler üşümesin!

Aman patiler üşümesin!

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı Fikirler

BERKO İLAÇ’TAN HAYVAN DOSTU PROJE…

Berko İlaç hayvan dostu bir projeye imza attı ve soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının korunması için “patiler üşümesin” sloganıyla yeni bir proje başlattı. Berko İlaç’ın yürüttüğü “Sokak Hayvanları Evi” projesine hayvansever eczacılar da destek oldu.

Kış aylarında sığınacak yer arayan kedi ve köpeklerin soğuklarda mağdur olmaması için gerçekleştirilen ve “Patiler Üşümesin” sloganıyla yola çıkan Berko İlaç, sokak hayvanları için evler yaptırdı. Bu evleri ihtiyaç olan belirli bölgelere yerleştiren Berko İlaç, eczacıların da yoğun ilgisini ve desteğini gördü. Hayvansever eczacılar, eczanelerinin önüne yerleştirdikleri Berko İlaç kedi köpek evleri ile sokak hayvanlarının kışı daha rahat atlatmalarına vesile olacaklar.

Berko İlaç Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim Direktörü Eylem Beran konuyla ilgili; “Hayvanların da yeryüzünün bir parçası olduğu ve sokaktaki kedi-köpeklere sahip çıkılması gerektiği düşüncesiyle hareket ederek böyle güzel bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Umarım sokak hayvanlarının bir kısmı kışı daha rahat atlatır” açıklamasında bulundu.

Berko İlaç hakkında

Meslek hayatına 1970’li yıllarda eczane eczacılığıyla başlayan Ecz. Berat Beran tarafından, 1984 yılında kurulan Berko İlaç, insan sağlığı için üretmeye ve çalışmaya devam etmektedir. Berko İlaç, “Seçtiği özel kulvarda ilk ve tek olma” vizyonuyla, yenilikçi ürünlerini tıbbın hizmetine kazandırmıştır. 127 ürünü ve 800’e yakın çalışanıyla hizmet veren Berko İlaç, sağlıklı yarınlar için üretmektedir. 21 bin metre kare kapalı alanı ve yıllık 142 milyon kutu üretim kapasitesiyle Berko İlaç Üretim Tesisleri, GMP standartlarında üretim yapmaktadır ve takviye edici gıda ürünleri için FDA kaydına sahiptir. Türkiye ilaç pazarında güçlü bir marka olan Berko İlaç, bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Başta ABD, Kanada ve G. Kore olmak üzere 16 ülkeye aktif ihracat yapmaktadır. Berko İlaç, ihracat alanındaki atılımlarının yanı sıra, T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen ve “Global Türk Markaları” yaratmak amacıyla hayata geçirilen “Turquality Marka Destek Programı”na katılma hakkı kazanmıştır. Sosyal sorumluluk konusu öncelikleri arasında yer alan Berko İlaç, pek çok vakıf ve sivil toplum kuruluşuyla birlikte projeler yürütmektedir. “Berko Çocuk Tiyatrosu”, “Hoş Geldin Bebek” yenidoğan ünite ziyaretleri gibi başlıca projelerinin yanı sıra, Berko İlaç köy okullarının ihtiyaçlarına destek olarak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burslar vererek topluma katkı sağlamaktadır.

Yorum yaz