AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞIFARKINDALIK

Pandemide ağız ve diş problemleri psikolojiyi bozuyor!

Diş hekimi Ayça Tenli Kurt, pandeminin psikolojik olarak etkilediği şu dönemde ağız ve diş problemlerinin insanları mutsuz ettiğini söyledi.

AĞIZ VE DİŞ PROBLEMLERİ PSİKOLOJİYİ ETKİLİYOR! 

Ağız ve diş problemlerinin kişiyi yalnızca fiziksel olarak değil psikolojik olarak da derinden etkilediğini söyleyen Hospitadent Dental Group Bakırköy Başhekimi Ayça Tenli Kurt, “Ortaya çıkan ağız ve diş problemleri kişinin fiziksel görünümünü etkileyerek insanları sosyal ortamlardan uzaklaştırmaktadır” diye belirtti.

Diş hekimi Ayça Tenli Kurt, pandeminin psikolojik olarak etkilediği şu dönemde ağız ve diş problemlerinin insanları mutsuz ettiğini söyledi. Kurt, Ağız ve diş sağlığının kurulan ilişkilerde oldukça önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Başhekim Kurt; “Özellikle dişlerimizdeki kötü görünüm gülümsememizi etkileyerek insanlarla iletişim kurmaktan kaçınmamıza sebep oluyor ve yalnızlaşmamızı tetikliyor” açıklamalarında bulundu. Pandemi döneminde sokağa çıkma korkusu, diş kliniklerinin tehlikeli olabileceği, nasılsa gülüşüm görünmüyor gibi sebep ve endişelerle diş hekimine gitmekte kararsız kalan ve gitmeyen bireylerin, yaşadıkları diş problemleri de eklenince daha olumsuz tablolar oluştuğunun gözlemlendiğini vurguladı. Başhekim Kurt; gerekli önlemler alındığı takdirde diş hekimi kontrollerinin aksamaması gerektiğini belirtti .

Tüm bunlarla birlikte Diş Hekimi Kurt, fiziksel ve psikolojik sağlığın bir bütün olduğunu, her ikisinin de birbirinden oldukça fazla etkilendiğini ve ihmal edilmesi durumunda birtakım sağlık problemlerin ortaya çıkabileceğini söyleyerek düzenli aralıklarla muayene olunması gerektiğini hatırlattı.

Yorum yaz