İLAÇ ENDÜSTRİSİSAĞLIK TEKNOLOJİLERİTEKNOLOJİ

Astellas İlaç Türkiye dijital dönüşüme hazır!

Astellas İlaç Türkiye’nin dijital dönüşümünü sağlık sektörünün yeni oyuncularından Fikir Liderleri Dergisi'nin yeni sayısında anlattılar...

ASTELLAS İLAÇ PANDEMİYLE BİRLİKTE DİJİTAL DÖNÜŞÜME HAZIR!

Sağlık alanında değişimin öncülerinden biri olarak hastalar için yenilikçi bilimi değere dönüştürmeyi amaçlayan Astellas ilaç, 2008 yılından bu yana onkoloji, organ nakli, üroloji ve enfeksiyon alanlarında ülkemizdeki varlığını başarıyla devam ettiriyor.

Astellas İlaç Türkiye’nin dijital dönüşümünü ve pandemi sürecindeki çalışmalarını; üroloji kıdemli ürün müdürü Didem Yalmak, satış mükemmelliği müdürü Can Sunata, onkoloji kıdemli ürün müdürü Murat Kılıç, anti infektif jr. ürün müdürü Tolga Gökçe ve transplantasyon kıdemli ürün müdürü Burcu Güler, sağlık sektörünün yeni oyuncularından Fikir Liderleri Dergisi‘nin yayımlanan yeni sayısında anlattılar. Sizlerle röportajın önemli bölümlerinden bir özet paylaşıyoruz.

COVID-19 pandemisi pazarlama yönetimi ve iletişimini nasıl etkiledi?

Sadece ilaç ve sağlık sektörü yöneticilerine özel hem basılı, hem de online kapalı ve korumalı abonelikle yayımlanan Fikir Liderleri Dergisi, yayımlandığı ilk sayısından itibaren akademinin ve ilaç sektörünün nabzını tutuyor. Derginin yeni sayısına konuk olan Astellas Türkiye Pazarlama ekibinden kıdemli ürün müdürü Didem Yalmak; verdiği röportajda: “Astellas türkiye pazarlama ekibi olarak, dijital dönüşüm sürecinde uzman olduğumuz tedavi alanlarında, rekabette farklılaşacak düzeyde hızlı ve verimli bir süreç yönettik. Satış ekiplerimizin eğitimleri, dijital içeriklerin oluşturulması, fikir lideri ve dernekler ile kurulan ilişkiler sürecin olumlu yönde gelişmesine katkı sağladı. Paydaş geri bildirimlerine, bu dönemde her zamankinden daha fazla başvurduk. Süreci ilk günkü motivasyonumuzla okumaya ve geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Astellas, kurumsal olarak tüm birimleriyle dijitalleşme sürecine nasıl adapte oldu, nasıl pozisyon aldı?

Bu soruya Astellas İlaç Türkiye Satış Mükemmelliği Müdürü Can Sunata; “Astellas türkiye olarak içinde bulunduğumuz ‘uluslararası pazarlar’ organizasyonunda, bu dijital dönüşümü en hızlı ve etkin şekilde gerçekleştiren, pandemi sürecinde dijital kanalların da içinde bulunduğu bütünleşik tüm kanallar üzerinden müşterilerine en fazla erişim sağlayan ülkelerden biri olmanın yanı sıra bu alanda en iyi olarak nitelendirilen projeleri de hızlıca hayata geçirebilmenin gururunu yaşıyoruz” şeklinde cevap verdi.

Dijital dönüşümle birlikte hayatlarımıza giren tele-medicine kavramı Astellas’ta kendine ne derinlikte yer buldu?

“Yaptığımız pazar araştırmalarında ve gözlemlerimizde, hastaların hastanelere gitmeye çekindiklerini ve bazı hekimlerimizin ise whatsapp, facetime gibi görüntülü görüşme sağlayan uygulamalarla hastalarla iletişim kurduklarını gördük. Dijital iletişim, hasta & hekim ilişkisine de girerek önemli bir yer teşkil etmeye başladı” şeklinde konuşan onkoloji kıdemli ürün müdürü Murat Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “Biz de bu nedenle tele-medicine’in ülkemizde de yerleşmesi sürecinde hasta ve hekimleri nasıl daha fazla destekleyebileceğimiz konusunda çalışmaya devam ediyoruz. Tele-medicine dışında hekimlerin, hastalarının uzaktan kontrol ve takiplerini yapmalarını kolaylaştırabilecek başka neler ortaya koyabileceğimize de odaklanıyoruz.”

Dönüşüm devam ederken iç iletişim süreçlerinizde neler değişti?

Bu soruyu da anti infektif jr. ürün müdürü Tolga Gökçe özetle şu şekilde cevapladı: “Bu süreçte şirketimiz tarafından saha ve ofis çalışanlarına hem profesyonel yaşantılarındaki yetkinliklerini geliştirebilmeleri hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlayabilmeleri için önemli konuşmacıların astellas çalışanları ile buluştuğu seminerler düzenlendi ve ilgi alanlarımıza uygun etkili eğitimler atandı. Bu sayede bu süreci hem motive edici bir şekilde hem de kendimizi geliştirerek devam ettiriyoruz. Bu dönemde dijitalleşmenin öneminin daha da anlaşılmasıyla birlikte biz de şirket olarak dümenimizin yönünü dijitalleşmeye kırdık ve bu kasımızı da güçlendirdik. Artan bir odakla dijitalleşme üzerine mesai harcamanın da bizler için motive edici olduğunu söyleyebilirim.”

Dijital dönüşümle birlikte hayatımıza giren yeni trendlerle, gelecekte pazarlama iletişiminin nasıl olacağı hakkındaki öngörüler

Dijital dönüşümle birlikte hayatımıza giren yeni trendlerle, gelecekte pazarlama iletişiminin nasıl olacağı hakkındaki öngörülerini paylaşan transplantasyon kıdemli ürün müdürü Burcu Güler bu soruya özetle şöyle cevap verdi: “Bizleri bundan sonraki dönemde öncelikli olarak bekleyen; sürece en hızlı ve doğru şekilde adapte olabilmek adına hedef kitlemizin dijital yatkınlığına göre tanımlanması ve oluşturulan profillere uygun içerik çeşitliliğinin sağlanması. Pandemi ile birlikte ilk olarak hibrid tanıtım modelinin hayatımıza kalıcı olarak girdiğini düşünüyoruz. Hatta sürece çok hızlı adapte olan hekimler bundan sonra sadece uzaktan tanıtımı talep eder hale gelebilirler. Bu nedenle dijital pazarlama hayatımızda pandemiden sonra da en önemli yeri tutuyor olacak.”

Fikir Liderleri Dergisi hakkında

Hedef kitle: Akademisyen hekimler ve ilaç sektörü yöneticileri, sağlık profesyonelleri.
Yayın hayatına başlaması: Mart 2020.
Format: Sadece sağlık profesyonellerine özel, basılı ve online üyelik sistemiyle yayımlanan dergi.
Baskı sayısı: 5.017.
Basılı dağılım: 1.200 ilaç sektörü üst düzey yöneticisi, 3.800 ilgili sayı içeriğine özel akademisyen hekimler.
Online: 14.130 hekim ve sağlık profesyoneli.

Yorum yaz