İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Dr. Atilla Tütünçim’e global bölgesel görev!

Uzun yıllardır ilaç sektöründe yöneticilik yapan Dr. Atilla Tütünçim Amryt Pharma Türkiye, Rusya ve BDT Genel Müdürü oldu.

Dr. Atilla Tütünçim’e Bölgesel Görev

Uzun yıllardır ilaç sektöründe yöneticilik yapan Dr. Atilla Tütünçim Amryt Pharma Türkiye, Rusya ve BDT Genel Müdürü oldu.

20 yılı aşkın süredir ilaç sektöründe yerli ve uluslararası pek çok şirketin pazarlama, satış ve medikal birimlerinde yöneticilik yapan ve son bir yıldır Amryt Pharma Türkiye Genel Müdürlüğü görevini başarıyla yürütmekte olan Dr. Atilla Tütünçim, Ocak ayı itibarıyla şirketin Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu yönetimini de devraldı. Tütünçim, bu ülkelerdeki nadir hastalıklara sahip kişilerin geliştirdikleri tedavilere erişebilmeleri için çalışmalarını genişleterek sürdüreceklerini belirtti.

Atilla Tütünçim kimdir?

Bursa Anadolu Lisesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki eğitimlerinin ardından aile hekimliği uzmanlık eğitimini de tamamlayan Tütünçim; Santa Farma’da ürün müdürü olarak başladığı meslek hayatını Boehringer Ingelheim, Abdi İbrahim, Mustafa Nevzat/Amgen ve Aegerion Pharmaceuticals’da sürdürdü. Nadir hastalıklar alanına Aegerion Türkiye ve İtalya Medikal Direktörlüğü görevleriyle geçiş yapan Tütünçim; Amryt Pharma’nın Aegerion’u satın almasının ardından, bir yıldır Amryt Pharma Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürütmekteydi.

Amryt Pharma hakkında

Amryt Pharma, nadir hastalıkları olan kişilere inovatif tedavi olanakları geliştirmek ve sunmak üzere kurulmuş olan İrlanda kökenli bir bioteknolojik ilaç şirketidir.

Yorum yaz