İŞ DÜNYASI

KPMG, yapay zeka hizmetlerinde küresel lider!

AI Consultancies Q1 2021” Forrester raporunda KPMG, yenilikçi şirketlerin çalışabileceği küresel liderler arasında yer aldı...

Dünyanın önde gelen araştırma kuruluşlarından Forrester, yapay zeka hizmet sağlayıcılarını değerlendirdiği yeni raporunda KPMG’yi küresel liderler arasında gösterdi.

Uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık şirketi KPMG, yapay zeka uygulamalarında müşterilerine yarattığı katma değer ile başarısını tescilledi. Forrester’ın küresel ölçekte öne çıkan 13 yapay zeka hizmet sağlayıcısını değerlendirdiği “The Forrester Wave:™ AI Consultancies Q1 2021” raporunda KPMG, dönüşen çalışma hayatına uyum sağlamak isteyen yenilikçi şirketlerin çalışabileceği küresel liderler arasında yer aldı.

Raporda, “Mevcut hizmetler”, “Strateji” ve “Pazar payı” olarak üç temel kategori içerisinde 26 kriter baz alındı. KPMG’nin temel çalışma alanlarına, yapay zeka hizmetleri, platformları ve çözümlerini eklemesinin müşteri beklentilerinin aşılmasını sağladığı vurgulandı. 2020 yılında patenti alınan KPMG Ignite platformu buna örnek gösterildi.

KPMG Türkiye Lighthouse Lideri Gökhan Mataracı, konuyla ilgili “Pandemiyle birlikte büyük belirsizliklerin yaşandığı köklü bir değişim sürecinden geçmeye devam ediyoruz. Şirketlerin faaliyetlerini geleceğe taşımak için kendilerini yeniden keşfetmesi gerekiyor. Bu süreç de ‘İlk adım nerede atılmalı?’ ve ‘Nasıl bir yol izlenmeli?’ gibi soruları beraberinde getirebiliyor. Müşterilerimizle, sektörlerinin, fonksiyonlarının, küresel pazarlarının ve dijital yetkinliklerinin nasıl değişeceğine ilişkin olarak birlikte çalışıyoruz. Küresel Lighthouse ağının bir parçası olarak, Türkiye’de lider konumdaki birçok şirketin dijital dönüşüm yolculuğuna destek veriyoruz. KPMG’nin 2019 yılında “Güçlü Performans” kategorisinden 2021 yılında “Küresel Lider” konumuna ulaşması, büyük ölçekli ve farklı sektörlerde öncü konumdaki müşterilerimizin yapay zekadan değer elde etmesini sağlamaktaki başarımızı yansıtıyor” dedi.

KPMG hakkında

Denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan ve sektöründeki en büyük dört uluslararası şirketten biri olan KPMG, geçmişi 1867 yılına dayanan, üye firmalar ağı sistemiyle 147 ülkede 220 binin üzerinde çalışanıyla finansal hizmetler, tüketici ürünleri, otomotiv, endüstriyel sektörlerden, gıda, perakende, enerji, telekomünikasyon, kimya gibi pek çok sektöre danışmanlık hizmeti veriyor. KPMG Türkiye ise İstanbul merkez ofisinin yanı sıra Ankara, İzmir ve Bursa ofisleriyle, 1982 yılından beri 1700 çalışanıyla her sektörden 4000’in üzerinde firmaya sektörler özelinde hizmet verirken, rekabette ihtiyaç duydukları endüstriyel trendler hakkında değer yaratan çözümler sunuyor.

Yorum yaz