İLAÇ ENDÜSTRİSİSAĞLIK TEKNOLOJİLERİ

BD Türkiye’den globale üst düzey atama!

Özlen Yalçınkaya EMA bölgesinde, satış ve pazarlama faaliyetlerini geliştirmekten, yönetmekten ve kontrol etmekten sorumlu olacak...

BD Entegre Diagnostik Çözümler (IDS) İş Birimi’nde Türkiye’den sorumlu Kıdemli Ülke İş Birim Lideri olarak görev yapan Özlen Yalçınkaya, BD Biyolojik Bilimler Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMA) İş Birim Direktörü pozisyonuna atandı.

Özlen Yalçınkaya EMA bölgesinde, BD Biyolojik Bilimler iş birimi çatısı altında sunduğu çözümlerin satış ve pazarlama faaliyetlerini geliştirmekten, yönetmekten ve kontrol etmekten sorumlu olacak. Yedi merkez ofis ile 84 ülkeyi kapsayan coğrafyada; bağışıklık sistemi, kan hastalıkları ve kök hücre gibi birçok kritik alanda inovasyon, stratejik iş birlikleri, değer bazlı hizmetler ve pazar geliştirme faaliyetlerinin liderliğini BD İstanbul merkez ofisinden yürütecek.

Özlen Yalçınkaya kimdir?

İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu olan Yalçınkaya, Marmara Üniversitesi Yönetim & Organizasyon master derecesine sahiptir. BD’ye katılmadan önce, Pfizer’de; pazar erişimi, kamu ilişkileri, sağlık politikaları gibi artan çeşitli sorumluluklarla en son, New York’ta gelişen pazarlar kamu ilişkileri ve politikaları yardımcı direktörlüğü görevini üstlendi. Takiben 2013 yılı başında başladığı BD kariyeri boyunca; lokal ve bölgesel pozisyonlar ile pazar geliştirme, stratejik fiyatlandırma ve sağlık ekonomisi projelerinin liderliği yürüttü. Özlen Yalçınkaya, BD Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMA) Bölgesi Kamu İlişkileri Direktörü olarak görev yapmakta olduğu dönemde; BD’nin çalışanlarının iş birimleri ve fonksiyonlar arasında geçiş yapmalarını desteklediği yetenek yönetimi yaklaşımı doğrultusunda; Preanalitik Sistemler, Türkiye İş Birim Lideri olarak ülke pazarlama ve ticari operasyonlarını yönetti. Yalçınkaya son olarak, Entegre Diagnostik Çözümler (IDS) iş birimine Türkiye’den sorumlu kıdemli ülke iş birim lideri olarak görev yapmaktaydı.

BD hakkında

BD, dünyada sağlığı geliştirmek amacıyla tıp alanında yenilikçi buluşlar gerçekleştirip, daha gelişmiş tanı ve sağlık hizmeti sunan global bir medikal teknoloji şirketidir. Hastalar için klinik tedaviyi ve sağlık çalışanları için klinik süreci geliştirmeye yardımcı olan yenilikçi teknolojiler, hizmetler ve çözümler geliştirerek sağlık alanında faaliyet gösteren öncüleri desteklemektedir. BD ve 65.000 çalışanı hasta sonuçlarının iyileştirilmesine, klinisyenlerin bakım süreçlerinin güvenliğinin ve verimliliğinin artırılmasına, laboratuvar bilim insanlarının hastalıkları daha iyi tanılamasına ve araştırmacıların yeni nesil tanı ve terapötik prosedürlerini geliştirmelerine yardımcı olmak için tutku ve özveriyle çalışmaktadır. BD dünyada neredeyse her ülkede faaliyet göstermekte ve zorlu global sağlık sorunlarına çare bulabilmek için önde gelen önde kuruluşlarla global çapta işbirliği yapmaktadır.İş ortaklarımız ile yakın işbirliği içinde çalışarak, BD sonuçların geliştirilmesine, maliyetlerin düşürülmesine, güvenliğin artırılmasına ve sağlık hizmetlerine erişimin artırılmasına yardımcı olabilir. 2017 yılında, BD, C. R. Bard ve ürünlerini BD ailesine ekledi.

Yorum yaz