FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUK

Amgen Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliği!

Amgen Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle Sosyal Sorumluluk Okulu Başlıyor! Amgen Türkiye kadını güçlendirmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırmak amacıyla Dr. Aylin Löle koordinatörlüğünde, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle Sosyal Sorumluluk Okulu’nu açıyor. Sosyal Sorumluluk Okulu’nun bu seneki teması ise “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” olacak.

Bilimde kadın lider sayısını artırmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırmak amacıyla birçok projeyi hayata geçiren Amgen, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliği ve Dr. Aylin Löle koordinatörlüğünde “Sosyal Sorumluluk Okulu” programını 22 Mayıs Cumartesi günü başlatıyor.

Akademi, iş dünyası ve kendi alanlarında fark yaratmış sivil toplum temsilcilerinin yer alacağı “Sosyal Sorumluluk Okulu“ eğitimi kapsamında, katılımcılara toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayalı sorunların giderilmesi için, kalıcı ve etkili çözümlerin nasıl geliştirilebileceği konusunda bir perspektif sunulması amaçlanıyor.

Program, pazarlama iletişiminden kurumsal iletişime kadar bu alanda deneyim elde etmek isteyenler, sivil toplum kuruluşlarında kariyer hedefleyen herkes ile toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak isteyen üniversite öğrencileri ve yeni mezun gençlere de açık olacak.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) Direktörü Dr. Tamer Atabarut’un açılış konuşmasıyla başlayacak programda Amgen Türkiye ve Gensenta Genel Müdürü Güldem Berkman, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Sevgi Kesim Güven, BÜYEM İK Yönetim Sistemleri Tasarımcısı Lerzan Erkan, Amgen Türkiye ve Gensenta Kurumsal İlişkiler Kıdemli Müdürü Tuğba Çamlı Cantürk, Amgen Orta Doğu ve Afrika İnsan Kaynakları Direktörü Bahar Özen, Amgen Türkiye ve Gensenta İnsan Kaynakları Direktörü Filiz Kozcağız, Çalışan Gönüllülüğü Platformu Kurucusu Başak Güçlü Elbir, Hayal Gücü Merkezi Kurucusu Emre Keskin, Hayal Gücü Merkezi Tohum Ekibi Koordinatörü Melisa Dağlı, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Koordinatörü Didem Demircan ve PWN İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Olsun yer alacak.

“Sıra dışı kadın liderler yetiştirmeyi hedefliyoruz”

Amgen Türkiye ve Gensenta Genel Müdürü Güldem Berkman, “Amgen’de her rol ve Amgen’in her bir üyesi çok önemli ve değerli” anlayışı ile farklı geçmişlere sahip, yetenekli ve kararlı insanlara; bireysel sorumluluğu teşvik eden ve çeşitliliğe değer veren bir ortam sunduklarını söyledi.  Amgen’de çeşitliliğe büyük önem verdiklerini vurgulayan Berkman, “Şirketimizdeki kadın yönetim kurulu üye oranımız yüzde 65’e ulaşıyor. Kadın işgücünün şirketimizde etkin olarak var olabilmesi ve kariyer gelişim fırsatlarının cinsiyet gözetmeksizin herkese sunulabilmesi için gerçekleştirdiğimiz çalışmalar önceliklerimiz arasında. Global ve bölgesel olarak yürütülen Amgen WE2 (Women Empowered to be Exceptional – Amgen Sıra Dışı Kadın Liderler) programı ile kadın çalışanlarımızı güçlendirerek, sıra dışı sonuçlara ulaşmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu yılki teması “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” olan Sosyal Sorumluluk Okulu ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine bir kez daha dikkat çekmeye, bu konuda farkındalık yaratmaya ve daha çok kişinin eğitilmesine katkı vermeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

22 Mayıs Cumartesi günü başlayacak olan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” programı online platform üzerinden katılımcılarla buluşacak. 4 hafta boyunca devam edecek 16 saatlik eğitime katılım ve detaylı bilgi için;  http://buyem.boun.edu.tr/ adresine başvurabilirsiniz.

 

Yorum yaz