İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Daiichi Sankyo Türkiye’den Avrupa’ya üst düzey atama!

Berk Kıran, 1 Ocak 2024 itibarıyla Daiichi Sankyo Avrupa, Ticari Operasyonlar ve Strateji Başkan Yardımcısı olarak atandı.
Berk Kıran, 15 Haziran itibarıyla görevine Daiichi Sankyo Avrupa, Müşteri Deneyimi ve Strateji Başkanı olarak devam edecek ve Daiichi Sankyo Avrupa Genel Merkezi’nin müşteri deneyimi ve strateji alanındaki çalışmalarına liderlik edecek.

Berk Kıran, ilaç sektöründeki kariyerine MT programı dahilinde Abdi İbrahim İlaç’ta tıbbi tanıtım temsilcisi olarak başladı. Abdi İbrahim ve Abbott’ta ürün müdürü olarak çalışan Kıran, ardından AbbVie’de farklı pozisyonlarda ve tedavi alanlarında farklı kademelerde yöneticilik yaptı. 2014 yılında AbbVie’de pazarlama satış bölüm müdürü olarak çalışan Kıran, onkoloji ve hematoloji grubunun kurulmasında rol aldı.

Temmuz 2019’dan bu yana Daiichi Sankyo Türkiye Pazarlama ve İş Mükemmelliği Direktörlüğü görevini sürdüren Kıran, Daiichi Sankyo Türkiye’nin organizasyonel ve kültürel değişimine katkı sağlayan projelere liderlik etti ve aynı zamanda dijital dönüşüm stratejisini de yönetti.

“Kültüründe deneyimleme ve merak olan Daiichi Sankyo, paydaşlarında değer yaratma ihtimali olan her fikri büyütmeye ve önceliklendirmeye devam ediyor” vurgusu yapan Kıran, 15 Haziran’dan itibaren görevine Daiichi Sankyo Avrupa, Müşteri Deneyimi ve Strateji Başkanı olarak Münih’te devam edecek. Yeni görevinde, pazarlama, dijital portfolyo, PR ve portfolyo iletişimi, planlama ve pazarlama mükemmelliği departmanlarına liderlik edecek ve tüm deneyimini ve yenilikçilik konusundaki motivasyonunu Daiichi Sankyo Avrupa Genel Merkezi’ne taşıyacak.

Yorum yaz