İLAÇ ENDÜSTRİSİİŞ DÜNYASI

Erol Kiresepi, dünya işverenlerini temsilen G20’deydi!

Santa Farma İlaç Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası (KİPLAS) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Kiresepi, G20 Çalışma Bakanları Toplantısı’nda dünya işverenlerini temsil etti.

Santa Farma İlaç Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı, KİPLAS Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Onursal Başkanı Erol Kiresepi, G20 İtalya Dönem Başkanlığı kapsamında 23 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen G20 Çalışma Bakanları Toplantısı’na dünya işverenlerini temsilen katılarak bir konuşma yaptı.

Ekim ayında gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi’ne sunulacak istihdam ve büyüme konularındaki tavsiyelerin hazırlanması amacıyla İtalya’nın Catania şehrinde düzenlenen toplantıya G20 ülkelerinin Çalışma Bakanları, Bakanlık yetkilileri ve uluslararası kuruluşların temsilcileri katıldılar.

Toplantının ilk bölümünde konuşan Kiresepi, pandemi sonrasında yeni istihdam olanakları yaratılmasını teşvik etmek ve hızlandırmak üzere mümkün olan her türlü tedbirin alınması gerektiğini, istihdam artışını sağlamak için de girişimcilerin, işletmelerin ve işçilerin güçlü teşviklerle desteklenmesi ile istihdam yaratılması için işverenlerin önündeki engellerin kaldırılmasına öncelik verilmesinde yarar olduğunu kaydetti.

Eğitim ve kariyer rehberliğinin sağlanması zaruri

IOE Onursal Başkanı, çalışanların hızla gelişen bir işgücü piyasasına adapte olabilmeleri için eğitim ve kariyer rehberliği sağlanmasının zaruri olduğunu vurgulayarak, tüm ülkelerin dinamik, esnek ve kapsayıcı işgücü piyasaları ile 21. yüzyıla uyum sağlayabileceklerini ifade etti.

Erol Kiresepi, G20’nin kabul ettiği politikaların ulusal düzeyde uygulanması durumunda mevcut sorunları çözebileceğimizi, bu kapsamda daha önce kabul edilen G20 Girişimcilik Eylem Planı, G20 Yapısal Reform Gündemi veya G20 Beceri Stratejisi gibi tedbirlerin her G20 ülkesinde eyleme dönüştürülmesini beklediklerini kaydetti.

Kiresepi konuşmasının sonunda, 150 ülkedeki 50 milyondan fazla şirketi temsil eden IOE’nin önümüzdeki dönemde başarılı uygulamalara ve etkili sonuçlara ulaşılması için G20 sürecini desteklemeye hazır olduğunu vurguladı.

Yorum yaz