ENDÜSTRİİŞ DÜNYASIKİMYA ENDÜSTRİSİ

Türk Henkel’de üst düzey atama!

Viyana Ekonomi Üniversitesi’nden işletme yüksek lisansına sahip olan ve Graz Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayan Dr. Martin Schittengruber, Henkel’deki kariyerine 1994 yılında başladı.
Türk Henkel’de Beauty Care Genel Müdürlüğü görevine Dr. Martin Schittengruber getirildi. Beauty Care Orta Doğu ve Afrika Ülke Yönetimi Başkan Yardımcısı olarak çalışmakta olan Martin Schittengruber, 1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Türk Henkel Beauty Care Genel Müdürü olarak yeni görevine başladı.

Viyana Ekonomi Üniversitesi’nden işletme yüksek lisansına sahip olan ve Graz Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayan Dr. Martin Schittengruber, Henkel’deki kariyerine 1994 yılında başladı. Uzun yıllar Henkel’in Finans ve Beauty Care ekiplerinde, farklı ülke ve bölgelerde Controlling, İş Geliştirme, Satış, Pazarlama ve Genel Müdürlük birimlerinde çeşitli görevlerde bulundu. 2016 yılında Henkel Polonya Beauty Care Genel Müdürlüğü pozisyonuna gelen Dr. Martin Schittengruber, geçtiğimiz 3 yıl süresince Düsseldorf’ta Beauty Care İş Birimi bünyesinde Global Controlling ve İş Geliştirme sorumlusu olarak çalışmaya devam etti.  1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren Türk Henkel Beauty Care Genel Müdürü ve Henkel Beauty Care Orta Doğu ve Afrika Ülke Yönetimi Başkan Yardımcısı olarak kariyerini sürdürüyor. Dr. Martin Schittengruber evli ve iki çocuk sahibi.


Henkel hakkında

Henkel, global olarak dengeli ve çeşitlilik gösteren bir portföyle faaliyet göstermektedir. Güçlü markalar, inovasyonlar ve teknolojiler sayesinde şirket, üç iş birimiyle hem endüstriyel hem de tüketici iş birimlerinde lider konumlara sahiptir. Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri, yapıştırıcı piyasasında, tüm endüstriyel sektörlerde global bir liderdir. Henkel’in Çamaşır ve Ev Bakım ile Beauty Care İş Birimlerinde, dünya genelinde pek çok piyasa ve kategoride liderliği bulunmaktadır. 1876 yılında kurulan Henkel, 140 yılı aşkın süredir başarısını sürdürmektedir. 2020 yılında Henkel, 19 milyar Euro’nun üzerinde satış ve yaklaşık 2,6 milyar Euro düzeltilmiş faaliyet kârı bildirmiştir. Henkel dünya çapında, güçlü bir şirket kültürü ile bir araya gelmiş, tutkulu ve birbirinden farklı olan, ancak sürdürülebilir değer yaratmak ortak amacı için çalışan ve ortak değerlerde birleşen yaklaşık 53.000 kişiyi istihdam etmektedir. Sürdürülebilirlik konusunda tanınmış bir lider olarak Henkel, birçok uluslararası endeks ve sıralamada en üst sıralarda yer almaktadır. Henkel’in imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır. Daha fazla bilgi için lütfen www.henkel.com‘u ziyaret ediniz

Yorum yaz