İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Viatris Türkiye Ülke Müdürü Okan Güner oldu!

Viatris Türkiye Ülke Müdürü Okan Güner oldu
Okan Güner, Kasım 2020’de Mylan ve Pfizer’in bir bölümü olan Upjohn’un birleşmesi ile kurulan yeni küresel sağlık şirketi Viatris’in Türkiye Ülke Müdürü olarak atandı. Viatris Türkiye, 500’den fazla çalışanı ve kardiyoloji, üroloji, ağrı ve merkezi sinir sistemi alanlarında yüksek kaliteli ilaçlar üreten üretim tesisi ile güçlü bir yerel ayak izine sahip.

Ağırlıkla Pfizer olmak üzere, yaklaşık yirmi yıllık bir sektör deneyimine sahip olan Okan Güner, Avrupa Birleşik Pazarları (İsviçre, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Slovakya) Bölge Liderliği’nin ardından, en son Pfizer’in bir bölümü olan Upjohn biriminin Türkiye ve Rusya Genel Müdürlüğü’nü üstlendi.

Viatris’in küresel portföyü, küresel olarak tanınan markalar, kompleks jenerik ve markalı ilaçlar, büyüyen bir biyobenzer portföyü ve reçetesiz satılan çeşitli tüketici ürünleri dahil olmak üzere hem bulaşıcı olmayan hem de bulaşıcı hastalıkları kapsayan çok çeşitli terapötik alanlarda 1.400’den fazla onaylanmış molekülden oluşuyor. Yaklaşık 40.000 kişilik küresel iş gücüne sahip Viatris’in merkezi ise ABD’de yer alıyor.

Viatris, Türkiye’de faaliyetlerini Meda Pharma İlaç San.ve Tic.Ltd.Şti ve Pfizer İlaçları Ltd.Şti (Viatris Inc.’in bir yan kuruluşu) olmak üzere iki ayrı kuruluş altında yürütmekte.

Yorum yaz