İLAÇ ENDÜSTRİSİNADİR HASTALIKLAR

Kedrion Biopharma, Türkiye’de aktivitelerini genişletiyor!

Kedrion Betaphar, çeşitli branşlarda yerli eleman istihdam ederek işsizlik konusunda somut bir katkıda bulunacağını ve bu doğrultuda ilaç tanıtım elemanları, finans, muhasebe, medikal, ruhsatlandırma, satış, pazarlama, ürün uzmanları, satın alma ve lojistik personel istihdam edeceğini açıkladı.
İtalya’nın önde gelen plazma ürünleri üreticisi Kedrion Biopharma, Türkiye’de aktivitesini genişletiyor. Kan ürünleri üretiminde uzmanlaşmış İtalya’nın önde gelen ilaç şirketi Kedrion Biopharma, Türkiye pazarını artırma ve genişletme planları olduğunu duyurdu. Şirketin Türkiye’deki iştiraki olan Kedrion-Betaphar, genişletilmiş ürün portföyü ile doğrudan Türkiye ilaç pazarında bulunarak nadir hastalıklar konusunda daha geniş tedavi olanakları sunacağını duyurdu.

Kedrion Betaphar, çeşitli branşlarda yerli eleman istihdam ederek işsizlik konusunda somut bir katkıda bulunacağını ve bu doğrultuda ilaç tanıtım elemanları, finans, muhasebe, medikal, ruhsatlandırma, satış, pazarlama, ürün uzmanları, satın alma ve lojistik personel istihdam edeceğini açıkladı.

Firmanın genişleme planları, Kedrion-Betaphar yöneticilerinin katılımıyla, Ankara’daki İtalyan Büyükelçiliği’nde İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Massimo Gaiani tarafında bugün (14 Ekim) düzenlediği resepsiyonla duyuruldu.

Etkinliğe katılan seçkin konuklar arasında eczacılar, Kızılay yetkilileri, araştırma merkezleri, üniversite hocaları, çeşitli dernek yetkililerinin yanı sıra Türkiye’de faaliyet gösteren diğer İtalyan ilaç şirketlerinden temsilciler de yer aldı. Bu arada İtalya’dan gelen Kedrion yöneticileri ve Kedrion Betaphar üst düzey yöneticiler de resepsiyona katıldı.

Türkiye’deki varlığımızı büyütmekten heyecan duymaktayız

İtalyan büyükelçi, “Sağlık sektöründe stratejik ürünler konusunda uzmanlaşmış bir İtalyan şirketinin Türkiye’de bir yatırım kararı almasına çok sevindim” ifadesini kullandı. Kedrion Biopharma’nın Başkanı Paolo Marcucci, “Kedrion tarafından geliştirilen bilgi birikiminin Türkiye’de nadir hastalıklardan mustarip olanlara yardımcı olacağı için özellikle gurur duyuyoruz. Bu, kesinlikle iki ülkeyi birbirine bağlayan güçlü ekonomik ve ticari bağların göstergesi olduğu kadar Türkiye’nin her alanda İtalyan şirketleri için ilgi çekici fırsatlar sunduğunun da bir işaretidir” dedi ve “G-20’nin en önemli üyelerinden biri olan Türkiye’deki varlığımızı büyütmekten heyecan duymaktayız. Böylece Kedrion, İtalya ile Türkiye arasında daha sağlam bir köprü kurmakta ve bu dönüm noktasını İtalya’nın büyükelçisi ile birlikte kutlamaktan mutluluk duymaktayız” açıklamalarında bulundu.

Paolo Marcucci, “Burada doğrudan bulunma kararı alarak yeni yatırımların yolunu açtık ve böylece çeşitli tedavi alanlarına yönelik ürün portföyümüzü genişletmek için daha fazla yatırım yapacağımızı öngörülmektedir” diye ekledi.

Son bir yılda Türkiye’nin en hızlı büyüyen 7. ilaç firmasıyız

Kedrion-Betaphar Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan, Kedrion’un Türkiye’de kapsadığı alanın genişlemesinin ülkemizdeki hastalar için olumlu faydalar sağlayacağından emin olduğunu söyledi. Kedrion-Betaphar firmasının Genel Müdürü Rıza Ommaty ise “Şirketin Türkiye’de varlığını, aynı zamanda hastalara daha yakından hizmet sunacağı ve böylece tedavi olanaklarına daha kolay erişecekleri anlamına geliyor. IMS (Uluslararası Tıbbi İstatistikler) verilerine göre son bir yılda Türkiye’nin en hızlı büyüyen 7. İlaç firmasıyız, bu da bizleri onurlandırırken bir taraftan da hastalara karşı büyük bir sorumluluk duygusu yaratmaktadır” ifadelerinde bulundu. Rıza Ommaty, tekrardan “Plazminojen Eksikliği başka yerlerde olduğu gibi ülkemizde de bir sorun ve bu nedenle bu tedaviyi orta vadede Türkiye’deki hastaların kullanımına sunmayı gerçekten sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.


Kedrion Biopharma hakkında

Kedrion Biopharma, Hemofili, Primer İmmün Yetmezlikler ve Rh uyuşmazlığı gibi nadir ve debil hastalıkların ve önlenmesi ve tedavisi için dünya çapında plazma türevli ürünler üretmek ve dağıtmak için plazmayı toplayan ve fraksine eden bir İtalyan biyofarmasötik ilaç şirketidir.

Merkezi Toskana’da bulunan ve dünya çapında 2.700’den fazla çalışanı olan Kedrion, 100 ülkede ticari bir varlığa sahiptir ve dünyanın en büyük 5., İtalya’nın ise 1. şirketidir.

Kedrion’un İtalya, Macaristan ve Kuzey Amerika’da üretim tesisleri bulunmaktadır ve bağlı kuruluşu olan KEDPLASMA, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da plazma toplama merkezleri işletmektedir.

Kedrion, plazma kaynaklı ürünlerin tedariğinde kendi kendine yetme hedefi amacıyla desteklediği İtalyan Ulusal Sağlık Sisteminin uzun süredir devam eden bir ortağıdır.

Esasen köklerinin bir aile şirketine dayanması sebebiyle, Kedrion, ürünlerinden yararlananların yanı sıra birlikte çalıştığı ve iş birliği yaptığı topluluklar ve bireylerin refahına büyük değer vermektedir.

Kedrion, donörler ve tedaviye ihtiyacı olan insanlar arasında bir köprü görevi görür ve mevcut plazma kaynaklı tedavilere hastaların erişimini arttırmak için küresel ölçekte çalışmaktadır.

2012’den bu yana Kedrion Betaphar aracılığıyla Türkiye’de faaliyet göstermekte olan Kedrion; İmmünoloji, Nöroloji, Hematoloji, Yoğun bakım ve Transplantasyon hastalarını tedavi etmek için ruhsatlı bir ürün portföyü sunmaktadır. En üst düzeyde dürüstlük ve şeffaflık çerçevesinde hareket ederek ve yürürlükteki tüm yasa ve yönetmeliklere uyarak sağlık kuruluşları, çalışanları, doktorlar, eczacılar ve sağlık dernekleri ile başarılı ve sağlam bir iş birliği kurmuştur.

Kedrion, yakın geçmişte Kanada orjinli Liminal BioSciences Inc. firmasından Prometic ‘i satın almıştır. Prometic, Konjenital Plazminojen Eksikliği tip 1 ile yaşayan hastaların tedavisi için FDA onaylı ilk ürün olan yeni bir Plazminojen konsantresinin pazarlama faaliyetlerini yürütmektedir.

Şirket merkezi ve Ecza deposu Ankara’da yer alan Kedrion Betaphar’ın, İstanbul’da da bir çalışma ofisi bulunmakta. Kedrion Türkiye için tıklayınız: https://www.kedrion.com.tr/

Yorum yaz