FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUK

Baxter Türkiye Hatıra Ormanı için Tema iş birliği!

Sürdürülebilir çevre anlayışının Baxter’ın global önceliklerinden biri olduğunu belirten Baxter Türkiye Genel Müdürü Kıral Karabük; “Yaz aylarında ülkemizin farklı bölgelerinde meydana gelen ormanı yangınları herkes gibi bizleri de derinden üzdü. Baxter Türkiye ekibi olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. TEMA Vakfı aracılıyla yapılan fidan bağışlarıyla kuracağımız Baxter Türkiye Hatıra Ormanı ile ülkemizin yeşillendirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Umuyoruz ki diğer kuruluşlar da benzer şekilde ağaçlandırma çalışmalarına aktif olarak katılırlar ve yangınlar sonucu ortaya çıkan zararı bir nebze de olsa giderebiliriz” dedi.
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Temmuz ayında meydana gelen orman yangınları nedeniyle harekete geçen Baxter Türkiye, TEMA Vakfı aracılığıyla Baxter Türkiye Hatıra Ormanı çalışmasını hayata geçiriyor. Firmanın bu çalışma kapsamında TEMA Vakfı aracılığıyla bağışladığı 10 bin fidan ile Gaziantep’te hatıra ormanı oluşturulacak.

Sürdürülebilir çevre anlayışının Baxter’ın global önceliklerinden biri olduğunu belirten Baxter Türkiye Genel Müdürü Kıral Karabük; “Yaz aylarında ülkemizin farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınları herkes gibi bizleri de derinden üzdü. Baxter Türkiye ekibi olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. TEMA Vakfı aracılıyla yapılan fidan bağışlarıyla kuracağımız Baxter Türkiye Hatıra Ormanı ile ülkemizin yeşillendirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Umuyoruz ki diğer kuruluşlar da benzer şekilde ağaçlandırma çalışmalarına aktif olarak katılırlar ve yangınlar sonucu ortaya çıkan zararı bir nebze de olsa giderebiliriz” dedi.

Global ilaç ve tıbbi ürünler firması Baxter, insan sağlığı için çalışmalarına devam ederken hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile de sektörde öncü firmalar arasında yer alıyor. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde Temmuz ayında meydana gelen orman yangınları sonrasında Baxter Türkiye, TEMA Vakfı aracılığıyla 10 bin adet fidan bağışı ile Gaziantep Demirler’de Baxter Türkiye Hatıra Ormanı’nı oluşturmak için harekete geçti.

Orman yangınları içimizi yaktı

Orman yangınlarının akabinde başlayan Türkiye’nin ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlamak için hızlı bir şekilde aksiyona geçen Baxter Türkiye, TEMA Vakfı aracılığıyla başlattığı fidan bağışı çalışması ile ülkemizde ağaçlandırma çalışmalarını destekliyor. Hayata geçirilen bu çalışma ile ilgili tüm ön hazırlıkların tamamlandığını belirten Baxter Türkiye Genel Müdürü Kıral Karabük, konu ile ilgili detayları paylaştı; “Baxter, hayatları kurtarmak ve sürdürmek misyonu ile çalışan global bir sağlık firması. Biz de daima bu misyonumuza uygun olarak ülkemize ve insanlarımıza karşı sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz. Yaz döneminde gerçekleşen orman yangınları herkes gibi bizim de canımızı yaktı. Bu nedenle ivedilikle TEMA Vakfı’yla temasa geçerek ülkemizdeki ağaçlandırma çalışmalarına destek olmak adına gerçekleştirdiğimiz 10 bin adet fidan bağışı ile Baxter Türkiye Hatıra Ormanı’nı oluşturmaya karar verdik” dedi.

Türkiye’de başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korumak için çalışan TEMA Vakfı aracılığıyla bu çalışmayı hayata geçirmiş olmaktan ayrıca büyük mutluluk duyduklarını da sözlerine ekleyen Karabük; “Baxter Türkiye ekibi olarak yangınlarla yaşanan kayıpların bir nebze de giderilebilmesi için bu ülkenin fertleri ve bu ülkede hizmet veren bir şirket olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Çalışmada emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür eder, orman yangınlarından doğrudan etkilenen vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm ülkemize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi paylaşmak isterim” dedi.

Yorum yaz