DERMOKOZMETİKENDÜSTRİGÜZELLİKİŞ DÜNYASIKOZMETİKÖDÜLLERSOSYAL SORUMLULUK

L’Oréal, tüm dünyada üst üste 6. yıl çevre lideri!

İklim, su güvenliği riskleri ve ormansızlaşmaya karşı önemli kanıtlanabilir eylemlerle L'Oréal, dünya çapında kurumsal çevresel hedef, eylem ve şeffaflık konusunda liderliğini koruyor. Bu yıl, CDP anketleri aracılığıyla gönderilen verilere göre yaklaşık 12.000 şirket puanlandı. L'Oréal, altı yıl üst üste 3A puanına ulaşan tek şirket olarak liderliğe adını yazdırdı.
L’Oréal, iklim değişikliğiyle mücadelenin yanı sıra su güvenliğini ve ormanları korumak için faaliyet gösterdiği için prestijli ‘A Listesi’nde yer alarak, küresel kar amacı gütmeyen CDP tarafından kurumsal sürdürülebilirlik alanında, tüm dünyada üst üste 6. yıl liderliğe layık görülen tek şirket oldu.

İklim, su güvenliği riskleri ve ormansızlaşmaya karşı önemli kanıtlanabilir eylemlerle L’Oréal, dünya çapında kurumsal çevresel hedef, eylem ve şeffaflık konusunda liderliğini koruyor. Bu yıl, CDP anketleri aracılığıyla gönderilen verilere göre yaklaşık 12.000 şirket puanlandı. L’Oréal, altı yıl üst üste 3A puanına ulaşan tek şirket olarak liderliğe adını yazdırdı.

Sürdürülebilirliğe uzun süredir devam eden taahhüdü üzerine Grup, faaliyetlerinin Gezegensel Sınırlarla uyumlu olmasını sağlamak için L’Oréal for the Future programının bir parçası olarak 2030’a yönelik çevre bilimi tarafından tanımlanan ve gezegenimizin dayanabileceği anlamına gelen iddialı hedefler belirledi.

CDP’nin yıllık çevresel açıklama ve puanlama süreci, geniş çapta kurumsal çevresel şeffaflığın altın standardı olarak kabul ediliyor. 2021’de, varlıkları 110 trilyon doların üzerinde olan 590’dan fazla yatırımcı ve 5.5 trilyon dolar tutarında satın alma harcaması olan 200 büyük alıcı, şirketlerden CDP platformu aracılığıyla çevresel etkiler, riskler ve fırsatlar hakkında verileri açıklamalarını istedi. CDP tarafından bu şirketleri değerlendirmek için ayrıntılı ve bağımsız bir metodoloji kullanılıyor ve çevresel risklerin ifşa edilmesi, farkındalığı, yönetimi, iddialı ve anlamlı hedefler belirlemek gibi çevresel liderlikle ilgili en iyi uygulamaların gösterilmesine dayalı olarak A’dan D’ye bir puan tahsis ediliyor.

L’Oréal’de amacımız dünyayı harekete geçiren güzelliği yaratmak

L’Oréal CEO’su Nicolas Hieronimus, “L’Oréal’de amacımız dünyayı harekete geçiren güzelliği yaratmaktır. Bu, çevresel taahhütlerimize ulaşmanın kritik bir başarı ölçüsü olduğu anlamına geliyor. Dünyada üst üste 6. kez CDP tarafından AAA olarak derecelendirilen tek şirket olmak, büyük bir onur ve küresel ısınmaya karşı mücadeleye devam etme taahhüdüdür. Bu yıl 14 şirket, toplu olarak güçlü bir dönüşüm gücü olabileceğimizin güçlü bir sembolü olan üçlü bir “A” elde etti. Birlikte, dünyanın en acil çevresel zorluklarıyla yüzleşmek için daha ileri ve daha hızlı gitmeye devam etmeliyiz. Son olarak, Grup’un KSS ekiplerine ve Kurumsal Sorumluluk Başkanı, L’Oréal Kuruluşu Genel Müdür Yardımcısı ve Grup’un İcra Komitesi Üyesi Alexandra Palt’ın liderliğine saygılarımı sunmak isterim” dedi.

Bu yılki A listesinde yer alan tüm firmaları tebrik ediyoruz

CDP CEO’su Paul Simpson, “Bu yılki A listesinde yer alan tüm firmaları tebrik ediyoruz. Çevresel şeffaflık ve eylem konusunda liderliği üstlenmek, COP26 yılında ve IPCC’nin Altıncı Değerlendirme Raporu’nda daha da fazla olmak üzere, işletmelerin atabileceği en önemli adımlardan biri. İklim değişikliğinden, su güvensizliğinden ve ormansızlaşmadan işletmelere yönelik riskin ölçeği artık göz ardı edilemez ve eylem fırsatlarının eylemsizlik risklerinden çok daha ağır bastığını biliyoruz. Net-sıfır, doğa açısından olumlu ve eşitlikçi bir dünya için küresel hedefleri güvence altına almak için özel sektörün liderliği esastır. A Listemiz, bugün harekete geçerek geleceğin ekonomisinde mükemmelleşmeye hazırlanan şirketleri kutluyor” dedi.

Yorum yaz