FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİ

GEN, Fikir Liderleri Dergisi, Nadir Hastalıklar Özel Sayısı’nda!

İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı. Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında GEN Türkiye Medikal Direktörü Dr. Ayhan Yener'i’ konuk etti. “Çocuk ve erişkin hasta grıupları için özgün ve innovatif tedavi seçeneklerini ülkemizdeki hastaların hizmetine sunuyoruz” diyen Dr. Ayhan Yener, GEN’in nadir hastalıklar farkındalık çalışmaları ve tanı ve tedavideki rolü hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; merak edilen pek çok soruyu yanıtladı.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında GEN Türkiye Medikal Direktörü Dr. Ayhan Yener’i konuk etti. “Çocuk ve erişkin hasta grupları için özgün ve innovatif tedavi seçeneklerini ülkemizdeki hastaların hizmetine sunuyoruz” diyen Dr. Ayhan Yener, GEN’in nadir hastalıklar farkındalık çalışmaları ve tanı ve tedavideki rolü hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; merak edilen pek çok soruyu yanıtladı. Röportajdan satır başları şöyle:

“Ülkemizde nadir hastalıklar için ayrı bir uzmanlık alanının ve bilimsel danışma kurullarının geliştirilmesi, yetim ilaçların başvurularının bakanlıkça öncelikli değerlendirilmesi ve komisyon süreçlerinin hızlandırılması, genetik tanı testlerinin eğitiminin ve erişiminin kolaylaştırılması, laboratuvar ve genetik tarama ve tanıda kullanılan test kitlerinin teknokentlerde yerli teknoloji ile ve daha makul bir fiyatta üretilmesi için devlet desteği sağlanması, nadir hastalık derneklerinin devlet ve özel sektör tarafından desteklenmesi, sağlık çalışanları, ilaç sektörü ve hastalar arasında farkındalığı kendiliğinden artırabilecektir.”
“GEN küresel oyuncu olma yolunda hızla ilerlemektedir. Hollanda menşeili bir biyoteknoloji firması olan Sulfateq BV ile Alzheimer ve diğer nörodejeneratif hastalıklara yönelik bir molekül üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca, ABD, Almanya, Avusturya, İsveç, Danimarka ve Norveç’e ilk jenerik ürün başvurularımızı yaptık. Şu an itibariyle 20 partnerle, Türkiye, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan gibi birçok ülkede çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Nadir hastalıkların tedavisi denilince akla ilk gelen firma olmanın gururunu yaşıyoruz.”
“GEN’i farklılaştıran en önemli organizasyonel etmen ve motivasyon kaynağı çalışanların empatisi ve vicdanı. Bilindik sloganlar üretmek yerine, nadir hastalıklardan muzdarip olan hastaların tanı süreçlerine destek vermek ve doğru tedaviye doğru zamanda erişimlerini sağlamak için şirket içi tüm fonksiyonlarımızla çaba veriyoruz.”

GEN Türkiye Medikal Direktörü Dr. Ayhan Yener’in röportajını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz