FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİNADİR HASTALIKLAR

Janssen, nadir hastalıklar çalışmalarını Fikir Liderleri’ne anlattı!

İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı. Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Janssen Türkiye Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon & Nadir Metabolik Hastalıklar ve Merkezi Sinir Sistemi İş Birim Direktörü Dr. Çağatay Keleş’i konuk etti. “Nadir hastalıklara sahip kişilere sadece tedavi sunmayı amaçlamıyoruz; bu yönde yapılan bilimsel çalışmalara da koşulsuz olarak destek veriyoruz” diyen Dr. Çağatay Keleş, Janssen’in nadir hastalıklar farkındalık çalışmaları ve tanı ve tedavideki rolü hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; merak edilen pek çok soruyu yanıtladı.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Janssen Türkiye Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon & Nadir Metabolik Hastalıklar ve Merkezi Sinir Sistemi İş Birim Direktörü Dr. Çağatay Keleş’i konuk etti. “Nadir hastalıklara sahip kişilere sadece tedavi sunmayı amaçlamıyoruz; bu yönde yapılan bilimsel çalışmalara da koşulsuz olarak destek veriyoruz” diyen Dr. Çağatay Keleş, Janssen’in nadir hastalıklar farkındalık çalışmaları ve tanı ve tedavideki rolü hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; merak edilen pek çok soruyu yanıtladı. Röportajdan satır başları şöyle:

“Tıp literatüründe 6.000’den fazla nadir hastalık bulunuyor ve ne yazık ki bunların kısıtlı bir kısmının tedavisi bulunuyor. Çünkü nadir hastalıklar için tedavi geliştirilmesi, yüksek düzeyde ticari yatırımlar gerektiriyor. Böyle olunca, nadir hastalıkla yaşayan ve umutla tedavi bekleyen bir insan bin bir zorlukla mücadele ediyor, tedavisi gecikiyor, hastalığı ilerliyor. Bu nedenle bizim için nadir hastalıkların araştırılması, tespit edilmesi, istatistiklerinin ortaya çıkarılması büyük önem taşıyor.”
“Janssen Türkiye olarak, nadir hastalıklara yönelik Ar-Ge çalışmalarımız sonucu bugün, pulmoner arteriyel hipertansiyon (PAH), Niemann Pick Tip-C, Gaucher Tip 1, kronik lenfositer lösemi ve mantle hücreli lenfomaya yönelik yenilikçi tedaviler sunuyoruz. Gelecekte daha fazla nadir hastalığın tedavisine çözüm getirebilmek için de bilimden aldığımız güçle durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz.”
“Fark yaratan çalışmalarımızdan biri de nadir hastalıklarla ilgili toplumda sağlık bilinci oluşturulmasına katkı sağlamak ve hastaların tedavi dışındaki ihtiyaçlarını tespit etmek. Hasta dernekleriyle, hekimlerle kurduğumuz iş birlikleriyle, hastaların ihtiyaçlarına çözümler üretmek ve toplumsal farkındalık yaratmak üzere çalışıyoruz.”
“Kamudaki paydaşlarımızla da güçlü iş birlikleri içindeyiz. Bu konudaki iyileştirmelere yönelik kamu tarafından atılacak en önemli adımlardan birinin, nadir hastalıklar alanında regülasyonların oluşturulması olduğunu düşünüyoruz.”

Janssen Türkiye Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon & Nadir Metabolik Hastalıklar ve Merkezi Sinir Sistemi İş Birim Direktörü Dr. Çağatay Keleş’in röportajını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz