FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİNADİR HASTALIKLAR

Proceutica, “Nadir Hastalıklar” çalışmalarını Fikir Liderleri’ne anlattı!

İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı. Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Proceutica Kurucusu ve CEO'su Gülce Belgin’i konuk etti. “Odağımız nadir hastalıklar alanında geliştirilen yeni tedavileri hastaların kullanımına sunmak” diyen Gülce Belgin, Proceutica’nın nadir hastalıklar farkındalık çalışmaları ve tanı ve tedavideki rolü hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; merak edilen pek çok soruyu yanıtladı.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Proceutica Kurucusu ve CEO’su Gülce Belgin’i konuk etti. “Odağımız nadir hastalıklar alanında geliştirilen yeni tedavileri hastaların kullanımına sunmak” diyen Gülce Belgin, Proceutica’nın nadir hastalıklar farkındalık çalışmaları ve tanı ve tedavideki rolü hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; merak edilen pek çok soruyu yanıtladı. Röportajdan satır başları şöyle:

“Odağımız nadir hastalıklar alanında geliştirilen yeni tedavileri hastaların kullanımına sunmak. Şunu da belirtmek isterim ki çok sayıda OTC ve tıbbi cihaz alanında da yenilikçi ürünleri Türkiye pazarına sunmak için bizimle iş birliği yapmak isteyen yabancı firmalar var. Odağımız dışında kalan bu ürünler için de yurt içinde yapacağımız ortaklıklar ve iş birlikleri ile bu tedavileri hastaların kullanımına sunmak istiyoruz. Bu doğrultuda alanında önemli katkılar sağlayacak yenilikçi bir ürün yelpazemiz de şu anda onay sürecinin tamamlanmasını bekliyor.”
“Bu alanda çalışmanın en keyfili yanı benim için hastaların ve hasta yakınlarının tedaviye ulaşımı ile dolaylı da olsa hayatlarına pozitif bir dokunuşta bulunmak. Çalışma hayatının her alanında olduğu gibi verdiğiniz emeklerin karşılığı fark yaratınca tatmin edici oluyor. Verdiğimiz çabanın hayatlara sağlık, umut ve özgürlük olması bizim için en büyük motivasyon. Ayrıca nadir hastalıklar ile ilgilenen hekimlerin adanmışlığı, hastalarını yaşatma ve hayat kalitelerini iyileştirmek için gösterdikleri çaba da eminim yalnızca bana değil bu sektörde çalışan herkese ilham veriyor.”
“Ülkemiz nadir hastalıkların erken teşhisi konusunda da dünyada oldukça ileri bir noktadadır. Hekimlerimiz nadir hastalıklar konusunda dünyada fikir liderleridir. Daha etkin bir hastalık yönetimi için karar verici mekanizmaların, akademik yapıların ve özel sektörün iş birliği içerisinde olması oldukça kıymetlidir. Dünyadaki gelişmeler ışığında tüm tedavi alanlarında olması gerektiği gibi nadir hastalıklar alanında da yenilikçi sağlık girişimlerinin ülkemizde hastalarımız ve hekimlerimizin hizmetine sunulması, bu alanlarda çoğrafyasında öncü sağlık politikalarının oluşturulması daha da güçlü bir sağlık ekosisteminin oluşmasına yardımcı olacaktır.”

Proceutica Kurucusu ve CEO’su Gülce Belgin’in röportajını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz