FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİ

AbdiBio Grup Başkanı Dr. Ali Özüer, Fikir Liderleri Dergisi’ne anlattı!

İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı. Ayrıca ilaç endüstrisinden ilham veren röportajları da sayfalarına taşıyan Fikir Liderlerleri Dergisi, geniş bir okuyucu kitlesi tarafından her geçen gün artan ilgiyle takip ediliyor. Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında AbdiBio Grup Başkanı Dr. Ali Özüer'i konuk etti. “İlaç sektörünün geleceği olan biyoteknoloji alanında kendi ilaçlarını geliştirip üreten Türkiye’nin bir numaralı biyobenzer oyuncusu olmak istiyoruz” açıklamasında bulunan Dr. Ali Özüer, AbdiBio'nun Türkiye için önemi, üretim kapasitesi ve teknolojisi, Ar-Ge çalışmaları ve hedefleri kapsamında merak ettiklerimizi yanıtladı.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı. Ayrıca ilaç endüstrisinden ilham veren röportajları da sayfalarına taşıyan Fikir Liderlerleri Dergisi, geniş bir okuyucu kitlesi tarafından her geçen gün artan ilgiyle takip ediliyor.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında AbdiBio Grup Başkanı Dr. Ali Özüer’i konuk etti. “İlaç sektörünün geleceği olan biyoteknoloji alanında kendi ilaçlarını geliştirip üreten Türkiye’nin bir numaralı biyobenzer oyuncusu olmak istiyoruz” açıklamasında bulunan Dr. Ali Özüer, AbdiBio’nun Türkiye için önemi, üretim kapasitesi ve teknolojisi, Ar-Ge çalışmaları ve hedefleri kapsamında merak ettiklerimizi yanıtladı. Röportajdan satır başları şöyle:

“Stratejik yatırımlar ve ortaklıklar yaparak 2025 yılına kadar biyoteknolojide bir numaralı biyobenzer oyuncusu olmak, gerçekten çok güzel bir hedef. Ayrıca Türkiye’nin en büyük yatırımının yapılıp AbdiBio’nun kurulması, bir ilke imza atılarak İsviçreli OM Pharma’nın yüzde 28,5 hissesinin satın alınması ve ABD’de Colorado Üniversitesi ve Illinois Üniversitesi ile güçlü bağlantılara sahip olan, biyolojik ve gen tedavisinde kullanılan ilaçlar geliştiren Amerikalı biyoteknoloji start-up’ı Ocugen firmasına yatırım yapılması da Abdi İbrahim’in biyoteknolojiye verdiği önemi gösteriyor.”
“Abdi İbrahim olarak Türkiye’nin biyoteknoloji alanında dışa bağımlılığını azaltmayı, yerel kaynaklı tedavi alternatiflerini artırmayı, hem kapasite hem de uzmanlık açısından Türkiye’nin biyoteknoloji merkezi olmayı hedefliyoruz. Üretim hizmetleri ve ruhsatlandırma yoluyla ilk biyoteknoloji ürünlerini piyasaya süren şirket olarak önümüzdeki 5 yıl içinde kendi biyobenzer ürün gamımızı geliştirmek için çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz.”
“Ar-Ge merkezimiz, formülasyon geliştirme laboratuvarlarında kullanılan en son dijital platformlar ve nanoteknolojik ekipman ile donatılmıştır. Yakın zamanda merkez, biyoeşdeğerlik çalışmaları ve AbdiBio’da kullanılacak üretim yöntemlerinde önemli başarılara da imza atmıştır. 2025 stratejimizin en büyük gerekliliklerinden biri, global ortaklıklar kurarak ve Ar-Ge ile teknolojik kapasitemize yatırım yaparak, üretim ve satışta Türkiye’nin lider biyobenzer şirketi olmaktır. Ek yatırımlara ve yetenek geliştirmeye odaklanarak kendi biyobenzer ürünlerimizi geliştirmek için gerekli tüm adımları atıyoruz.”

AbdiBio Grup Başkanı Dr. Ali Özüer‘in röportajını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz