İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Dr. Senay Kızılkaya, “En Yenilikçi 50 İK Lideri” listesinde!

Novartis’in sağlık alanında Türkiye’nin ilk EyeBrand sertifikalı markası olduğunu duyurmaktan gurur duyduklarını belirten Novartis Grup Türkiye İnsan ve Organizasyon Direktörü Dr. Senay Kızılkaya, “Türkiye’de yaklaşık 1 milyon görme engelli birey yaşıyor ve onların daha rahat bir yaşam sürmelerine destek olmak için kamu otoritelerinin yanı sıra sektörlere de büyük bir sorumluluk düşüyor. Novartis olarak, biz de Türk ilaç sektöründe üzerimize düşeni yapmak üzere yola çıktık. İnsan odaklı kültürümüz ile faaliyet gösterdiğimiz her alanda ‘sorumlu ve iyi vatandaş’ olma hedefiyle hareket ediyor, ‘kurumsal vatandaşlık’ ve ‘sosyal sorumluluk’ bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, BlindLook iş birliği ile güçlerimizi birleştirerek hayata geçirdiğimiz “Yaşasın Engelsiz Sağlık” projesiyle Türk ilaç sektöründe erişebilirliği destekleme hareketine öncülük ediyoruz. Sorumluluk alan, toplumdan aldığını topluma veren, toplumun ihtiyaçlarını takip edip en doğru çözümü uygulayan global bir ilaç firması olarak, bundan sonra da paydaşlarımıza değer katan ve sektöre ilham veren projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Türkiye’de ve dünyada sağlık sektörünün önde gelen şirketlerinden Novartis Grup Türkiye’nin İnsan ve Organizasyon Direktörü Dr. Senay Kızılkaya, iş ve ekonomi dünyasının önemli yayınlarından Fast Company Türkiye tarafından ikinci kez düzenlenen “En Yenilikçi 50 İK Lideri” listesinde yer aldı. Dünyaca tanınan profesyonellerden oluşan jüri tarafından belirlenen listeye giren Kızılkaya, Novartis Türkiye’de güçlü bir şirket kültürü yaratmak adına yenilikçi ve ilham veren İK uygulamalarının hayata geçirilmesine liderlik ediyor.

En Yenilikçi 50 İK Lideri listesinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Novartis Grup Türkiye İnsan ve Organizasyon Direktörü Dr. Senay Kızılkaya, “Çalışanlarımız her zaman bizim en büyük değerimiz ve önceliğimiz. Sürdürülebilir başarının temelinde mutlu çalışanların olduğunu biliyoruz. Yıllardır sürdürdüğümüz yenilikçi insan kaynakları uygulamalarımızla güçlü bir Novartis kültürü yarattık. Kariyer yolculuklarında yapılandırılmış programlarla çalışanlarımızı destekliyor; esnek çalışma modelleriyle iş ve özel yaşam dengesini oluşturmaya özen gösteriyor; şeffaf iletişim ve takdir kültürü gibi alanlarda çeşitli uygulamalarla bağlılığı artırmayı hedefliyoruz. Şirket olarak başarımızı çalışanlarımızın bu bağlılığına ve Novartis kültürünü sahiplenmelerine borçluyuz. İK uygulamalarımızı değerlendiren ve bu gururu tüm çalışanlarımızla birlikte yaşamamızı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Yorum yaz