İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Jens Pii Olesen, Novo Nordisk Türkiye Genel Müdürü oldu!

Novo Nordisk Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jens Pii Olesen   ise Microsoft işbirliği ve Novo Nordisk Ar-Ge yatırımlarına yönelik yaptığı açıklamada, “Novo Nordisk olarak amacımız diyabet, obezite, nadir kan ve endokrin hastalıkları gibi ciddi kronik hastalıkların üstesinden gelecek değişimi gerçekleştirebilmek. Bunun için odaklandığımız tedavi alanlarında öncü bilimsel atılımlar yapıyor, yeniliğe ve değişime öncülük ediyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz alanlardaki güçlü mirasımız, bu yönde yürüttüğümüz yenilikçi üretim ve yönetim süreçlerine dayanıyor. Bu çalışmalar neticesinde dünyada ilaç alanında Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan şirketler arasında yer alıyoruz. Türkiye’de ise Ar-Ge alanında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ilk 5 ilaç şirketi arasındayız. Microsoft ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde bu yatırımlarımızı geleceğe taşıyacak, daha fazla insanın tedaviye erişmesine imkân sağlayacağız” dedi. 
Novo Nordisk Türkiye operasyonlarından sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak, Novo Nordisk’in uluslarası operasyonlarında 22 yıllık tecrübesi olan Jens Pii Olesen atandı. 

Dünyanın en büyük vakfı tarafından yönetilen global sağlık şirketi Novo Nordisk, Türkiye’nin bağlı bulunduğu organizasyonun yönetiminde gerçekleştirilen değişiklikler sonucu Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jens Pii Olesen oldu. Son 22 yıldır çok sayıda farklı ülkede Novo Nordisk’in terapi alanları olan diyabet, obezite ve nadir hastalıkların ticari operasyonlarına liderlik eden Jens Pii Olesen, sürdürülebilir ve fark yaratan projeler yürütmesi ile biliniyor.

1 Haziran 2022 tarihi itibariyle Türkiye’deki görevine başlayacak Jens Pii Olesen konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye diyabet, obezite ve nadir hastalıklardaki faaliyetleri ve bölgesel merkez olmaya yönelik çalışmaları nedeniyle Novo Nordisk’in global operasyonlarında stratejik öneme sahip ülkelerden biri. Bu stratejik konum, bugüne kadar yürütülen etkin çalışmalar ve önemli yatırımların başarısı. Dr. Burak Cem’e bu yöndeki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’deki başarılı ekiple birlikte tedavisini sunduğumuz teropatik alanlarda değişimin öncüsü olmaya devam ederek stratejik önemimizi daha da ileri taşıyacak işler yapmak için büyük heyecan duyuyorum” dedi.

Jens Pii Olesen hakkında

İşletme lisans ve MBA eğitimlerini Kopenhag Business School’da tamamlayan Jens Pii Olesen, Harvard Business School’da işletme programını bitirdi. Novo Nordisk’teki kariyer yolculuğuna 2000 yılında İsveç organizasyonunda başladı. 2003-2008 yılları arasında Novo Nordisk Yakın Doğu Bölgesinde Pazarlama Direktörü olarak, Atina ve İstanbul’da görev aldı. 2008-2013 yılları arasında Novo Nordisk Uluslararası Operasyonlar organizasyonu Zürih ofisinde Diyabet, Biyofarma, Sağlık Ekonomisi, Medikal, Ruhsatlandırma, Satış Etkinliği ve İş Geliştirme gibi farklı alanlarda direktör görevi ile çeşitli ekipler ve ülkelerle çalıştı.   Ayrıca bu dönemde bölgeye bağlı olan İsrail’in, Ülke Genel Müdürlük görevini de vekaleten yürüttü.  2013 yılında Novo Nordisk’in A.B.D.‘de yeni kurulmuş olan Obezite İş Biriminde Pazara Erişim, İş Geliştirme ve Paydaş İlişkilerinden sorumlu görev almak üzere Princeton’a taşındı. 2017 yılında ise Novo Nordisk Uluslararası Operasyonlar Bölgesinde Ticari Projelereden sorumlu Başkan Yardımcısı görevine terfi ederek Zürih’e döndü. Jens Pii Olesen, Haziran 2022’de Novo Nordisk Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak atandı.

Yorum yaz