ÇEVRE BİLİNCİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL SORUMLULUK

Pierre Fabre’den çevreye duyarlı taahhüt!

Ürünlerini botanikçi kimliğiyle en doğal yöntemlerle geliştiren Pierre Fabre, çevreci ve sürdürülebilir inovasyonlarını en üst düzeye çıkarmak, faaliyetlerini daha çevre dostu hale getirmek üzere, sağlam bilimsel temellere dayanan, şeffaf derecelendirme sistemi “YEŞİL ETKİ ENDEKSİ”ni hayata geçirdi.
Ürünlerini botanikçi kimliğiyle en doğal yöntemlerle geliştiren Pierre Fabre, çevreci ve sürdürülebilir inovasyonlarını en üst düzeye çıkarmak, faaliyetlerini daha çevre dostu hale getirmek üzere, sağlam bilimsel temellere dayanan, şeffaf derecelendirme sistemi “YEŞİL ETKİ ENDEKSİ”ni hayata geçirdi.

Ekolojik bilincin artmasıyla birlikte, her geçen yıl sürdürülebilir tarım, doğaya zarar vermeyecek hasat ve çevreye duyarlı üretim gibi kavramlar önem kazanıyor. Diğer yandan kozmetik veya aile sağlığı ürününün yaşam döngüsünün her aşaması, çevre üzerinde etkiler yaratıyor.

Dünyanın en büyük özel bitki arşivinde 16 bin bitki örneğini bünyesinde bulunduran ve ürünlerinde kullandığı bitkilerin yüzde 97’sini sürdürülebilirlik esasına göre toplayan Pierre Fabre, tüketicilerin daha sürdürülebilir bir şekilde bilinçli tüketimler yapabilmelerine yardımcı olmak için “YEŞİL ETKİ ENDEKSİ”ni oluşturdu.

Sosyo-çevresel ürün derecelendirme sistemini ilk kullanan şirket!

10 yılı aşkın süredir yaptığı araştırmalarda, ürünlerin çevresel analizlerinden elde edilen verilere göre hareket eden Pierre Fabre, bugün hem kozmetik hem de aile sağlığı ürünlerinde kullanılabilen sosyo-çevresel ürün derecelendirme sistemini kullanan ilk şirket olma özelliğine sahip.

Ürünlerin çevresel ve toplumsal etkilerinin, toplam 20 ayrı kritere göre sınıflandırılarak ürün ambalajları üzerinde bu etkinin belirtildiği YEŞİL ETKİ ENDEKSİ kapsamında, ürün ambalajlarında A-B-C-D sınıfları işaretlenerek ürünün ne derece çevre dostu olduğu belirtiliyor ve tüketicilerin ürün tercihlerinde bunu göz önüne almasına imkan veriliyor.

YEŞİL ETKİ ENDEKSİ’ne göre ürünler; bio çözünürlük, geri dönüştürülebilir ambalaj ve organik içerik gibi çevresel kriterlerin yanı sıra, ürünün satışından elde edilen gelirle doğaya ve insana yönelik sosyal sorumluluk projelerine kaynak ayrılması gibi bir çok sosyal kritere göre değerlendiriliyor. Tüm bu kriterlerin sağlamlığı ve güvenilirliği ise, bağımsız kuruluş AFNOR Certification tarafından değerlendiriliyor.

Bir çok farklı kategoriyi kapsıyor

Yeşil Etki Endeksi’nin her türlü kozmetik ve aile sağlığı ürününe uyum sağlayabildiğini kanıtlamak amacıyla, ilk değerlendirmeler; şampuanlar, kuru şampuanlar, duş jelleri, yüz ve vücut kremleri, akne tedavilerinde kullanılan ürünler, ağız bakım ürünleri vb. ürünleri kapsayacak. Yeni ürünler ise aylık olarak değerlendirilerek, her yıl sonuna kadar markanın web sitesinde duyurulacak.

Yeşile saygı taahhütleri oluşturuldu

Yeşile saygı ilkeleri kapsamında 2019’dan itibaren yeni ürünlerinin tamamı eko-tasarımlı olarak piyasaya verilen, 2021 yılında ise yeni bitki ekstraktlarının yüzde 80’ini organik bitkilerden sağlamaya başlayan Pierre Fabre, 2023 yılına kadar her iki üründen birinin eko tasarımlı olmasını, 2024 yılına kadar su tüketimini yüzde 20 azaltmayı ve 2025 yılına kadar da CO2 emisyonlarında yüzde 30, enerji tüketiminde yüzde 25 azalma yapmayı amaçlıyor.

Ecocert 26000 sertifikasına sahip

Mösyö Pierre Fabre’nin 1951 yılında kurduğu eczaneyle başlayan ve bugün, onkoloji, kadın sağlığı, üroloji, tüketici sağlığı ve dermokozmetik alanlarında hizmet veren Pierre Fabre, çevre dostu bir taahhüt olan Ecocert 26000 sertifikasına da mükemmellik düzeyinde sahiptir.

Yorum yaz