İLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL SORUMLULUK

GSK’dan düşük gelirli ülkeler için 1 milyar sterlinlik Ar-Ge yatırımı!

GSK, 10-25 yaş aralığındaki sağlıklı bireylerde iki doz halinde uygulanan meningokok aşı adayına dair gerçekleştirilen Faz 3 çalışmasının pozitif sonuçlarını duyurdu.
GSK, düşük gelirli ülkeleri orantısız bir şekilde etkileyen bulaşıcı hastalıklara yönelik Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak için 1 milyar sterlinlik yeni yatırımını duyurdu. Bu büyük yatırım ile, düşük gelirli ülkelerde hastalık yükünün yüzde 60’ından fazlasını oluşturan hastalıklara dair inovasyon çalışmaları desteklenecek.

GSK, düşük gelirli ülkeleri orantısız bir şekilde etkileyen bulaşıcı hastalıklara yönelik Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak için on yıla yayılması planlanan 1 milyar sterlinlik bir yatırıma başladığını kamuoyuyla paylaştı. GSK, bu geniş kapsamlı yatırım ile düşük gelirli ülkelerde hastalık yükünün yüzde 60’ından fazlasını oluşturan sıtma, tüberküloz, HIV, ihmal edilen tropikal hastalıkları önlemek ve tedavi etmek ve anti-mikrobiyal direnci önlemek için yeni aşılara ve ilaçlara odaklanacak.

GSK, düşük gelirli ülkeleri orantısız bir şekilde etkileyen bulaşıcı hastalıklara yönelik Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak için 1 milyar sterlinlik yeni yatırımını duyurdu. Bu büyük yatırım ile, düşük gelirli ülkelerde hastalık yükünün yüzde 60'ından fazlasını oluşturan hastalıklara dair inovasyon çalışmaları desteklenecek.
Thomas Breuer

Konuyla ilgili Rwanda’da düzenlenen Kigali Sıtma ve İhmal Edilen Tropikal Hastalıklar Zirvesi’nde konuşan GSK Küresel Sağlık Başkanı Thomas Breuer şunları söyledi: “GSK olarak, hastalıkların önüne geçmek için bilimsel birikimimizi, teknolojimizi ve yeteneklerimizi harmanlayarak küresel sağlık araştırmalarımıza yönelik taahhüdümüzü uzun vadeli olarak yenilediğimiz için mutluyuz. Bu doğrultuda ilk sıtma aşımız olan RTS,S’yi, ilk radikal vivax sıtma tedavisini ve yeni bir tüberküloz aşı adayını hayata geçirdik. Ayrıca 13 enfeksiyon hastalığına yönelik 30’dan fazla yeni potansiyel aşıya ve ilaca sahibiz. Dünyanın her yerindeki ihtiyaç sahibi insanların hayat kurtaran tedavi çözümlerine ulaşmaları için birlikte var gücümüzle çalışmamız gerektiğini düşünüyorum.”

GSK, küresel sağlık inovasyonu taahhütleri doğrultusunda yapacağı bu yatırımlar ile gelecek on yıl boyunca 2,5 milyardan fazla insanın hayatını olumlu yönde etkilemeyi hedefliyor.

Yorum yaz