İNSAN KAYNAKLARIİŞ DÜNYASIKARİYER

Evren Diker, Shell & Turcas Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcısı oldu! 

1923 yılından bu yana Türkiye’de güçlü faaliyetlerini sürdüren Shell, Shell & Turcas Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcılığı görevine Evren Diker’in atandığını duyurdu. 1 Kasım 2022 tarihi itibari ile yeni görevine başlayacak olan Evren Diker, Shell Perakende Yönetim Ekibi ve Shell & Turcas İcra Kurulu’nun üyesi olarak şirketin hedeflerinin gerçekleşmesinde önemli bir rol üstlenecek. Diker, 21 yıllık Shell kariyeri boyunca sahada müşterinin nabznı tutmuş, iş ortakları ve ekiplerle pek çok ilke imza atmıştır. Şimdi de yine bir ilk olan Shell & Turcas’ta bu göreve atanan ilk kadın olmuştur. Daha önce Shell & Turcas Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcılığını görevini yürüten Murat Birgül ise, yeni görevinde Shell’in Asya pazarlarında akaryakıt dışı ürün ve hizmetlerinin geliştirilmesinden sorumlu olacak.
1923 yılından bu yana Türkiye’de güçlü faaliyetlerini sürdüren Shell, Shell & Turcas Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcılığı görevine Evren Diker’in atandığını duyurdu.

1 Kasım 2022 tarihi itibari ile yeni görevine başlayacak olan Evren Diker, Shell Perakende Yönetim Ekibi ve Shell & Turcas İcra Kurulu’nun üyesi olarak şirketin hedeflerinin gerçekleşmesinde önemli bir rol üstlenecek. Diker, 21 yıllık Shell kariyeri boyunca sahada müşterinin nabznı tutmuş, iş ortakları ve ekiplerle pek çok ilke imza atmıştır. Şimdi de yine bir ilk olan Shell & Turcas’ta bu göreve atanan ilk kadın olmuştur.

Evren Diker kimdir?

2001 yılında Shell’e katılan Diker, satış ve operasyon alanlarında birçok farklı görevler üstlendi. Diker, Shell’de kariyerine Filo Çözümleri ekibinde adım attı ve 6 senelik süre zarfında satış organizasyonunda bölge müdürlüğüne kadar yükseldi. Daha sonra Global Ticari Satışlar bünyesinde, Satış Destek ve Fiyatlandırma Müdürü olarak çalışan Diker, Akdeniz ve Avrupa bölgesinde satış destek operasyonlarını yönetti. Diker, daha sonra Türkiye’de Ticari Yakıtlar Direktörlüğü’nü üstlendi ve Ticari Yakıtlar operasyonunu, piyasa koşullarına hızlıca yanıt verebilen, portföyü istikrarlı ve kârlı bir şekilde yöneten, şirketin performansına önemli katkıda bulunan bir iş kolu haline getirdi. 2019 yılında Global Pazarlama Lisanslı Pazarlar Yönetim Ekibine geçen Diker, Avrupa ve Afrika Bölgesi’nde  30 ülkede parekende satış ve operasyonu yönetti ve güçlü ortaklıklar ile bölgede büyüme sağlanmasında aktif rol edindi. Shell’in karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik sunduğu doğa bazlı çözümlerini, dünyada ilk defa Danimarka’da hayata geçirdi ve lisanslı pazarların elektrikli şarj çözümlerine geçiş süreçlerini başarı ile tamamladı. Son olarak da Türkiye’de Perakende Satışlar Şirket Operasyonları ve Akaryakıt Dışı Gelirler Direktörlüğü görevini yürütmekteydi. Bu alanda Shell’in Türkiye’de 850 Shell Select market sayısına ulaşmasına ve tedarik süreçlerinin dijitalleşmesine liderlik etti. Aynı zamanda operasyonel mükemmelliyetin ve müşteri deneyiminin üst seviyelere çıkartılmasına, şirketin sürdürülebilir ve kârlı bir şekilde büyümesine önemli katkılar sağladı.

1999 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Diker, Yeditepe Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı derecesine sahip. Hem okul hem de kulüp takımları seviyesinde hentbol oynamış ve hala pek çok alanda spor yapmaya devam etmekte olan Diker, aynı zamanda müzik ve dansa ilgi duymakta. Diker’in, hayattaki en büyük ilham kaynağı olan 9 yaşındaki oğlu Can, daha iyi bir gelecek için her gün azim ve artan motivasyon ile çalışmasının en büyük sebebi.

Yorum yaz