İNSAN KAYNAKLARIİŞ DÜNYASIKARİYER

Yazarlarımızdan Dr. Sevgi Salman Ünver, Babirus Türkiye Genel Müdürü oldu!

Yazılarıyla Fikir Liderleri Dergisi'ne katkıda bulunan yazarlarımızdan Genomedis Biyoteknoloji kurucusu ve akademisyen Dr. Sevgi Salman Ünver, Babirus Medikal Türkiye Genel Müdürü oldu. Dr. Sevgi Salman Ünver kimdir? Yaşamın dilini anlama tutkusunu moleküler biyoloji ve genetik alanındaki eğitimi ile geliştiren Sevgi, sürdürülebilir bir yaşam için doğanın çözümlerine bakmalıyız diyor. Biyoloji ve teknolojinin buluştuğu noktada yeni bir çağın başladığına inanıyor: “Biyoteknoloji çağı!..” Biyoteknolojinin, yaşamın kendisinde bulunan çözümü teknoloji ile geliştirerek ürüne dönüştürme sürecinde hem akademik çalışmalarla hem de biyoteknoloji girişimcilerine danışmanlık ve mentörlükle katkı sağlıyor. 16 yıl ilaç sektörü deneyimi sonrasında ülkemizde akademik girişimciliğin, özellikle biyoteknoloji gibi yüksek teknoloji girişimciliğinin gelişmesi konusunda çalışıyor. Kurucusu olduğu Genomedis Biyoteknoloji bünyesinde araştırma sonuçlarının ürüne dönüşmesi ve ticarileşmesi süreçlerinde girişimcilere rehberlik ediyor. İki de kitabı bulunuyor: ‘Adım Adım Biyogirişimcilik’ kitabı alanında ilk olma özelliği taşırken, ‘Biyoteknoloji Çağına Hoş Geldiniz’ kitabı ise bir popüler bilim kitabı. Biyogirişimcilik konusunda Boğaziçi Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü’nde pek çok dersler vererek gençlerin gelişimine destek olmuştur.
Bilimsel yazılarıyla Fikir Liderleri Dergisi’ne katkıda bulunan yazarlarımızdan Genomedis Biyoteknoloji kurucusu ve akademisyen Dr. Sevgi Salman Ünver, Babirus Medikal Türkiye Genel Müdürü oldu.

Dr. Sevgi Salman Ünver kimdir?

Yaşamın dilini anlama tutkusunu moleküler biyoloji ve genetik alanındaki eğitimi ile geliştiren Sevgi, sürdürülebilir bir yaşam için doğanın çözümlerine bakmalıyız diyor. Biyoloji ve teknolojinin buluştuğu noktada yeni bir çağın başladığına inanıyor: “Biyoteknoloji çağı!..” Biyoteknolojinin, yaşamın kendisinde bulunan çözümü teknoloji ile geliştirerek ürüne dönüştürme sürecinde hem akademik çalışmalarla hem de biyoteknoloji girişimcilerine danışmanlık ve mentörlükle katkı sağlıyor. 16 yıl ilaç sektörü deneyimi sonrasında ülkemizde akademik girişimciliğin, özellikle biyoteknoloji gibi yüksek teknoloji girişimciliğinin gelişmesi konusunda çalışıyor. Kurucusu olduğu Genomedis Biyoteknoloji bünyesinde araştırma sonuçlarının ürüne dönüşmesi ve ticarileşmesi süreçlerinde girişimcilere rehberlik ediyor. İki de kitabı bulunuyor: ‘Adım Adım Biyogirişimcilik’ kitabı alanında ilk olma özelliği taşırken, ‘Biyoteknoloji Çağına Hoş Geldiniz’ kitabı ise bir popüler bilim kitabı. Biyogirişimcilik konusunda Boğaziçi Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü’nde pek çok dersler vererek gençlerin gelişimine destek olmuştur.

Yorum yaz