İLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLER

AstraZeneca sürdürülebilirlik çalışmalarıyla dünyanın en önemli listelerinde!..

Sağlık hizmetlerine erişim, çevre koruma, etik ve şeffaflık alanlarında en anlamlı etkiyi yaratmak için çalışan AstraZeneca, sürdürülebilirlik faaliyetleriyle dünyanın en prestijli listelerinden Karbon Saydamlık Projesi (CDP) ve Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde (DJSI) bir kez daha yerini aldı. 
Sağlık hizmetlerine erişim, çevre koruma, etik ve şeffaflık alanlarında en anlamlı etkiyi yaratmak için çalışan AstraZeneca, sürdürülebilirlik faaliyetleriyle dünyanın en prestijli listelerinden Karbon Saydamlık Projesi (CDP) ve Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) bir kez daha yerini aldı.

Doğal kaynakları korumak için yeni yaklaşımlara öncülük eden AstraZeneca, sürdürülebilirlik alanındaki başarılarına yenilerini ekledi. AstraZeneca, 2022 S&P Küresel Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi’nde ilk yüzde 10’a girerek küresel çapta şirketlerin sürdürülebilirlik performanslarını değerlendiren Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) 21. kez yerini aldı. Şirketlerin ekonomik, sosyal ve çevresel performansını detaylı şekilde analiz eden DJSI, kurumsal sürdürülebilirlik açısından altın standart ve yatırımcılar için de önemli bir referans olarak kabul ediliyor.

Şirket, bu başarısına ek olarak uluslararası çevresel raporlama platformu Karbon Saydamlık Projesi (CDP) tarafından İklim Değişikliği ve Su Güvenliği listelerinde üst üste yedinci kez A notu aldı. Çevre ile ilgili yıllık bazda açıkladığı sonuçlar ve puanlama süreci ile kurumsal çevresel şeffaflığın altın standardı olarak kabul edilen CDP, dünyanın en prestijli sürdürülebilirlik değerlendirme listeleri arasında yer alıyor.

Sürdürülebilirlik alanındaki başarılarıyla ilgili değerlendirmede bulunan AstraZeneca Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Erdal Kiraz, “AstraZeneca olarak insanların, gezegenimizin ve işimizin sağlığının birbirine bağlı olduğunu ve her birinin diğerini etkilediğini biliyoruz. Amacımız, hedeflerimize ulaşmanın ötesine geçip değişen zamanı yakalamak için düşünce yapımızı ve uygulamalarımızı geliştirerek sürdürülebilirliği kurumumuzun her faaliyetine entegre etmek. Sürdürülebilirlik bizim için toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda en anlamlı etkiyi yaratmak amacıyla yetkinliklerimizi kullanmak anlamına geliyor. Bu anlayışla hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızın neticesinde global ve yerel ölçekte önemli listelerde yer alıyor ve ödüllere layık görülüyoruz. Yarattığımız etkinin uluslararası ölçekte organizasyonlar tarafından da takdir ediliyor olması bizler için büyük mutluluk kaynağı. 2001 yılından bu yana Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde ve üst üste yedinci kez CDP A Listesi’nde yer alan bir şirket olarak aldığımız yüksek puanlarla ilaç sektörünün sürdürülebilirlik liderlerinden biri olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Yorum yaz