İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIKARİYERÖNE ÇIKAN HABERLER

Derya Oral, Sanovel İK ve Kurumsal İletişim Direktörü oldu!

Derya Oral, Ocak 2023 itibarıyla Sanovel İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü olarak atandı.
Sanovel güçlü Ar-Ge’si, yüksek kalitedeki ürünleri, nitelikli insan kaynağı ile sektöre öncülük ederken 40. yılında gerçekleştirdiği yeni atamalarla organizasyon yapısını güçlendirmeye devam ediyor. Bu çerçevede Ağustos 2022’den itibaren Sanovel İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevini vekaleten yürüten Derya Oral, Ocak 2023 itibarıyla Sanovel İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü olarak atandı.

Derya Oral kimdir?

Derya Oral, 18 yıllık kariyeri boyunca ağırlıklı ilaç sektörü olmak üzere global ölçekli şirketlerde insan kaynaklarının tüm fonksiyonlarında görevler üstlendi. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim & Organizasyon yüksek lisans mezunu olan Derya Oral, ilaç sektörüne 2006 yılında Eczacıbaşı Baxter Renal Tedavi Hizmetleri’nde insan kaynakları uzmanı olarak başladı, Eczacıbaşı Holding İnovasyon Takımı’nda görevler aldı. 2009 yılında global uçak motoru şirketi Pratt&Whitney’in Turkish Engine Center Türkiye start-up organizasyonunda insan kaynaklarının tüm süreçlerinde roller üstlendi. 2013-2017 yılları arasında Novo Nordisk HRBP ve İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yaptı. Novo Nordisk’in Türkiye Saha & Medikal & Klinik Araştırmalar Departmanları’nın büyüme süreçlerine ve global yetkinlik modeli projesine liderlik etti. 2017-2020 yılları arasında Takeda’ya insan kaynakları müdürü olarak geçiş yapan Oral, Takeda Temel Ürünler ve Spesifik Ürünler Grupları’nda tüm insan kaynakları süreçlerinden sorumlu olarak şirketin transformasyon ve re-organizasyon süreçlerini yürüttü. Son olarak Takeda-Shire entegrasyonu döneminde insan kaynakları entegrasyon lideri olarak şirket birleşimi sürecinde önemli sorumluluklar üstlendi.

Derya Oral, Ekim 2020 tarihinde Sanovel İnsan Kaynakları & Kültür Dönüşüm Müdürü olarak şirkete katıldı. Sanovel’in organizasyonel dönüşüm döneminde, şirket değerlerinin yeniden tanımlanması, ‘yetkinlik modeli’nin oluşturulması, yetenek kazanımı, yetenek yönetimi, performans & gelişim kültürü yaklaşımlarının kurgulanması, işveren markasının güçlendirilmesi gibi süreçlere liderlik etti. Oral, insan kaynakları sorumluluklarının yanı sıra Sanovel’in iletişim stratejisinin oluşturulması ve bu yöndeki çalışmaların çeşitlendirilerek güçlendirilmesi kapsamında da önemli rol üstlenmeye devam edecek. Derya Oral aynı zamanda P4C – Çocuklarla ve Topluluklarla Felsefe Eğitmeni ve CTI – Co Active ve Adler ekolü koçlarındandır.

Yorum yaz