İŞ DÜNYASIÖNE ÇIKAN HABERLER

Türkiye’den yeni McKinsey çıkaracağız!

Son yıllarda yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdikleri başarılı projelerle adından sıkça söz ettiren ITGT’nin kurucusu Cantekin Ertekin ile yeni hedefleri hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
Son yıllarda yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdikleri başarılı projelerle adından sıkça söz ettiren ITGT’nin kurucusu Cantekin Ertekin ile yeni hedefleri hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

F. L: ITGT’nin kuruluş hikayesinden kısaca bahsedebilir misiniz?
C. ERTEKİN: ITGT’yi, IT Governance Türkiye’nin bir iç girişimi olarak nitelendirebiliriz. Aslında IT Governance Türkiye’de kazandığımız birikim ve tecrübenin ticari bir organizasyonda vücut bulmuş hali. Yaklaşık üç yıldır birlikte çalıştığımız ve değer odaklı yaklaşımımız ile stratejik projeler yürüttüğümüz ekibimizle yurt içinde ve yurt dışında güzel projelere imza atıyoruz.

ITGT’nin mevcut hizmetleri nelerdir?
ITGT’nin iki temel odak noktası var; yönetişim ve strateji… Bu çerçevede çok farklı projeler üretiyoruz. Özellikle benimsediğimiz asset-based consulting anlayışımız ile projelerin çıktılarının; sadece bir powerpoint dosyası olmasından öte, sürdürülebilir sistemler olmasına özen gösteriyoruz. Strateji alanında kurumsal strateji, pazar araştırmaları, pazara giriş stratejileri ve yönetişim alanında da teknoloji ve proje yönetişimi en sık sağladığımız hizmetlerimizden. Şu anda Türkiye’nin önde gelen firmaları ile çalışıyoruz, aynı zamanda Singapur’da ve Azerbaycan’da çeşitli projeler üretmeye devam ediyoruz.

Son yıllardaki gelişmeleri düşündüğümüzde danışmanlık sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yönetim danışmanlığınının iş modeli son yüz yıldır pek değişmedi ve Clayton Christensen’in bahsettiği gibi yerleşik bir başarının çok tehlikeli olduğunu düşünüyoruz. Günümüzdeki yıkıcı teknolojilerin en çok etkileyeceği sektörlerin birisi de hiç şüphesiz danışmanlık sektörü olacaktır.

Teknolojinin bizleri demokratikleştirmesi ile bilgi asimetrik bir şekilde yayılmaya başladı. Kurumların ihtiyaç duyduğu iyi uygulama örnekleri, rehber ve metodolojilere artık ulaşabilmek çok kolaylaştı, hem de bir çoğuna ücretsiz olarak. Artık “Nasıl?” sorusu “Ne?” sorusundan daha fazla önem kazandı.

ITGT olarak teknoloji alanında sahip olduğumuz yeteneklerimiz ile danışmanlık projelerimizi yeni yüzyılın beklentilerine uygun tasarlamak birinci önceliğimiz.

Son olarak ITGT’nin gelecek planlarından bahsedebilir misiniz?
Türkiye’deki tüm projelerimizin genişleyerek devam etmesi için ciddi efor sarf ediyoruz. Aynı zamanda kısa zamanda Güneydoğu Asya’da daha da büyümeyi hedefliyoruz. Amacımız Türkiye’den uzun vadede yeni bir Mckinsey çıkarabilmek…

Yorum yaz