İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIKARİYER

Mehmet Yetiş, Pfizer Türkiye Nadir Hastalıklar Kategori Lideri oldu

2014 yılında Onkoloji İş Birimi Lideri olarak Pfizer ailesine katılan Mehmet Yetiş, Pfizer Türkiye Nadir Hastalıklar Kategori Lideri oldu. 
2014 yılında Onkoloji İş Birimi Lideri olarak Pfizer ailesine katılan Mehmet Yetiş, Pfizer Türkiye Nadir Hastalıklar Kategori Lideri oldu.

1995 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji bölümünden mezun olan Mehmet Yetiş, aynı üniversitede Biyoteknoloji bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Profesyonel iş yaşamına ürün güvenliliği biriminde başlayan, satış temsilciliğinden başlayarak satış, pazarlama ve iş birimi müdürü rollerinde görev alan Yetiş, 2014 yılında Onkoloji İş Birimi Lideri olarak Pfizer ailesine katıldı. OnkoVizyon çatısı altında Pfizer Onkoloji’nin dönüşümüne liderlik etti.

Pfizer Türkiye Nadir Hastalıklar Kategori Lideri Mehmet Yetiş, yeni göreviyle ilgili şunları söyledi: “Pfizer olarak karşılanmamış sağlık ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi sağlık çözümleri geliştiriyor ve bu amaçla bilim üretiyoruz. Her zaman hastaları odağa alan bir yaklaşımımız var. Pfizer’de biz, nadir hastalıklar alanında ihtiyaç duyulan ilaçları hastalara hızlı bir şekilde sunmak için büyük bir ekosistemin parçası olarak akademisyenler, kamu kurumları, hastalar, hasta yakınları ve diğer şirketlerle birlikte çalışıyoruz. Dünyanın en büyük ilaç şirketi olarak, global ölçekteki erişimimiz sayesinde ilaca erişimde güçlük çeken bu hastaların yaşamlarında fark yaratabileceğimize inanıyoruz. Çığır açan tedavileri dünyadaki hastaların hizmetine sunmak için gereken teknolojiye, tesislere ve insanlara stratejik olarak yatırım yapan Pfizer ailesinin bir üyesi ve Nadir Hastalıklar Kategori Lideri olmaktan gurur duyuyorum.”

Yorum yaz