FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİNADİR HASTALIKLARÖNE ÇIKAN HABERLER

Hastalarımız için nasıl daha fazlasını yapabiliriz?

Uzm. Dr. Gülhan Özgen, Takeda Türkiye’nin nadir hastalıklar alanındaki çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart-Nisan sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu “Depremlerin Gölgesinde Nadir Hastalıklar” olan yeni sayıda, akademisyen hekimler ve Türkiye’de faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Takeda Türkiye Medikal İşler ve Hasta Hizmetleri Direktörü Uzm. Dr. Gülhan Özgen‘i konuk etti.

“Takeda’da her şey, “Hastalarımız için nasıl daha fazlasını yapabiliriz?” sorusu ile başlar açıklamasında bulunan Uzm. Dr. Gülhan Özgen, Takeda Türkiye’nin nadir hastalıklar alanındaki çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Röportajdan satır başları şöyle:

“Çok yakın bir zamanda hepimizi derinden etkiyen büyük bir afet yaşadık. Takeda olarak önceliğimiz deprem bölgesinde yaşayan hastalarımızın tedavilerine kesintisiniz olarak devam edebilmelerini sağlamak oldu. Bu konuda yetkili kurumlarla iletişime geçerek hızla aksiyon aldık.”
“Teknolojinin hızla değiştiği bir dönemdeyiz. Bu gelişmeleri yakından takip ederek, dijitale ve veriye olan yatırımlarımızla, hastaların hayatlarını değiştirme potansiyeline sahip tedaviler geliştirmeyi, hastaların yaşamlarında anlamlı farklar yaratmayı amaçlıyoruz. Asırlık geçmişimizi, derin bilgi birikimimizi, farklı ülkelerdeki deneyimimizi harmanlayarak iş ortaklarımızla değer yaratan çalışmaları hayata geçiriyoruz.”
“Nadir genetik hastalıklar alanında yaşamı değiştiren tedavilerin keşfedilmesini ve sunulmasını desteklemeye; bununla birlikte nadir hastalıklarla mücadele eden hastaların tanıdan tedaviye kadar deneyimledikleri tüm süreçlerde karşılanmamış ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmek için tüm paydaşlarımız ile iş birliklerimizi mevzuatlara uygun bir şekilde sürdürerek katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Takeda Türkiye Medikal İşler ve Hasta Hizmetleri Direktörü Uzm. Dr. Gülhan Özgen‘in açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz