İLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLER

GEN ile AIC’den Azerbaycan Üretim Tesisi Proje Anlaşması

GEN ve hisselerinin tamamı Azerbaycan Devleti'ne ait olan Azerbaycan Yatırım Şirketi (AIC) arasında Azerbaycan Üretim Tesisi Projesi'ne ilişkin bir iş birliği anlaşması imzalandı.
GEN ve hisselerinin tamamı Azerbaycan Devleti’ne ait olan Azerbaycan Yatırım Şirketi (AIC) arasında Azerbaycan Üretim Tesisi Projesi’ne ilişkin bir iş birliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya ilişkin; GEN’den yapılan açıklama şöyle:

03.05.2023 tarihinde Bakü’de imzalanan anlaşmaya göre, GEN’in %71, AIC’nin ise %29 oranında hissedar olduğu yeni bir şirket kurularak, Azerbaycan devletince belirlenecek Azerbaycan organize sanayi bölgelerinden birinde, şirketin sahip olacağı ve işleteceği bir ilaç üretim tesisi kurulacaktır.

Proje’nin ve tesisin öncelikli amacı, Azerbaycan’ın ihtiyaç duyduğu ilaçların üretilmesi olup, tesiste üretilecek ilaçların Azerbaycan’dan bölge ülkelerine de ihraç edilmesi planlanmaktadır.

Proje için GEN ve AIC tarafından yaklaşık 30 Milyon Dolar tutarında bir yatırım yapılması öngörülmekte, projenin başlangıcından ilaç üretiminin başlamasına kadar geçecek sürenin yaklaşık olarak 3 yıl olması planlanmaktadır.

Yorum yaz