İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIKARİYER

Aysun Sezgin, AstraZeneca Güney Kore Biyofarma Klinik Araştırmalar Ülke Direktörü oldu

Farmasötik klinik araştırma alanında 15 yılı aşkın deneyime sahip Aysun Sezgin, AstraZeneca Güney Kore Biyofarma Klinik Araştırmalar Ülke Direktörü görevine atanarak, AstraZeneca Asya Pasifik, Türkiye ve Ortadoğu (AMEA) Bölgesel Liderlik Takımı'nda yerini aldı. 
Farmasötik klinik araştırma alanında 15 yılı aşkın deneyime sahip Aysun Sezgin, AstraZeneca Güney Kore Biyofarma Klinik Araştırmalar Ülke Direktörü görevine atanarak, AstraZeneca Asya Pasifik, Türkiye ve Ortadoğu (AMEA) Bölgesel Liderlik Takımı’nda yerini aldı.

AstraZeneca Türkiye Biyofarma Klinik Araştırmalar Ülke Direktörü Aysun Sezgin, AstraZeneca Güney Kore Biyofarma Klinik Araştırmalar Ülke Direktörü görevine getirildi. Aynı zamanda AstraZeneca Asya Pasifik, Türkiye ve Ortadoğu (AMEA) Bölgesel Liderlik Takımı’na katılan ve farmasötik klinik araştırma alanında 15 yılı aşkın deneyime sahip Sezgin, 1 Haziran 2023 itibarıyla yeni görevine başladı.

AstraZeneca’daki kariyerine 2020 yılında Klinik Araştırmalar Direktörü olarak başlayan Sezgin, bu süreçte yerel sağlık otoriteleri dâhil olmak üzere iç ve dış paydaşlarla iş birliği içinde çalışarak, klinik araştırma süreçlerinde yaptığı optimizasyon ile çalışma şekillerinin sadeleştirilmesine öncülük ederek ekibinin büyümesini hızlandırdı.

2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden mezun olan Aysun Sezgin, 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Genel Biyoloji/Nörobiyoloji yüksek lisansını tamamladı. Kariyerine 2005 – 2009 yılları arasında Pfizer’de Klinik Araştırma Uzmanı olarak başlayan Sezgin, 2009 – 2010 yılları arasında Schering-Plough’da Klinik Araştırmalar Proje Müdürü, 2010 – 2011 yılları arasında MSD’de Klinik Araştırmalar Proje Müdürü ve 2011 – 2016 yılları arasında Klinik Araştırmalar Müdürü olarak lokal ve bölgesel görevler aldı. 2016 yılında MSD’de Kıdemli Klinik Araştırmalar Operasyon Müdürü olarak görev yapan Sezgin, 2020 yılında Klinik Araştrımalar Ülke Direktörü olarak katıldığı AstraZeneca Türkiye’de son olarak Biyofarma Klinik Araştırmalar Ülke Direktörü görevini üstleniyordu.

Aysun Sezgin, bundan sonraki kariyerine AstraZeneca Güney Kore Biyofarma Klinik Araştırmalar Ülke Direktörü olarak devam edecek.

Yorum yaz